Politie Midden- en West Brabant

Stalker aangehouden

Datum: 16/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

ZUNDERT: De politie van het team Zundert heeft gisteren een 45- jarige inwoner uit die plaats aangehouden die verdacht wordt van het stalken van een plaatsgenote. De verdachte werd door een hulpofficier van Justitie in verzekering gesteld. Hij is vandaag voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Een vrouw uit Zundert heeft vorige week aangifte van 'stalking' gedaan tegen een 45-jarige plaatsgenoot. De vrouw was een maand geleden met de man in contact gekomen. Zij vertelde hem dat zij geen relatie wilde. De man had haar daarna toch veelvuldig gebeld, brieven gestuurd en voorbij haar woning gereden. Hiermee maakte hij een stelselmatige inbreuk op haar persoonlijke levenssfeer De politie heeft de aangifte doorgesproken met de Officier van Justitie, die toestemming gaf om de verdachte buiten heterdaad ter houden. De verdachte is gistermorgen in zijn woning aangehouden.

Rijden onder invloed

BREDA: Een 23-jarige man uit Wuustwezel(B) is vannacht omstreeks 04.30 uur aangehouden ter zake het rijden onder invloed.

De man reed met zijn auto over de Academiesingel. Agenten zagen dat hij slingerend over de weg reed. Zij controleerden de bestuurder en lieten hem een blaastest afleggen. De man bleek onder invloed te zijn (circa 1,4 promille). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Poging ramkraak

BREDA: Met een Mercedes bestelauto is gisteravond omstreeks 22.30 uur gepoogd een ramkraak te plegen aan de Charles Petitweg.

Een medewerkster die nog aan het werk was in het bedrijf hoorde een harde klap. Toen zij direct daarna naar buiten keek, zag ze een Mercedes auto snel wegrijden. In die auto zaten twee mannen met bivakmutsen op. Verder onderzoek wees uit dat met die auto getracht was een rolluik van het bedrijf te forceren. Het rolluik werd wel beschadigd, maar niet ver genoeg om in het bedrijf te komen. Er is niets weggenomen.

Inbraak woning

BREDA: Middels de Bulgaarse methode heeft men het slot van de voordeur geforceerd en ingebroken in een woning aan de Lichterveldestraat.

Het gehele huis werd doorzocht. De buit is nog onbekend. Ook heeft men gepoogd in te breken in een woning aan de Knesselarestraat. De daders zijn vermoedelijk gestoord, de buurvrouw zag twee mannen uit de tuin van haar buren. Na onderzoek bleek dat het slot van de poort was afgebroken, men kon echter niet verder omdat deze ook nog gebarricadeerd was.

Inbreker aangehouden

BREDA: Een 40-jarige zwerver is vannacht omstreeks 01.00 uur door de politie aangehouden in een winkel op de Valkenstraat te Breda.

De inbreker was betrapt door de eigenaar. De inbreker had met een accu de etalageruit aan de voorzijde van de winkel ingegooid. Hij was daarna door de ontstane opening naar binnen gekropen. Hij was tamelijk dronken. Hij was op zoek naar geld en kleding.

Vechtersbaas aangehouden

BREDA: De politie heeft omstreeks 02.30 uur in het uitgaanscentrum op de Vismarktstraat, een 20-jarige Bredanaar aangehouden ter zake mishandeling.

De man had tijdens een vechtpartijtje zonder enige aanleiding een jongen uit Etten-Leur een kopstoot gegeven. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld.