Ingezonden persbericht


Persbericht

iWay Software brengt geïntegreerde Anti-Bioterrorisme software uit

Vreedzame toepassingsmogelijkheden in de Nederlandse gezondheidszorg

Amstelveen, 16 augustus 2002 - iWay Software, dochterbedrijf van Information Builders en marktleider in middleware voor de integratie van data en applicaties, heeft de Bioterrorism Response Suite op de markt gebracht. De softwaresuite helpt lokale en centrale overheden om snel het verzamelen, integreren en analyseren van data die te maken hebben met bioterroristische dreigingen op poten te zetten. De software is ontwikkeld in reactie op de eisen van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC), die voorschrijven dat publieke gezondheidsdiensten systemen ontwikkelen voor het reageren op bioterrorisme. Daar heeft de Amerikaanse regering dit fiscale jaar al middelen voor beschikbaar gesteld.

De Bioterrorism Suite technologie is ontworpen om gezondheidsdiensten te helpen om minder afhankelijk te worden van schaarse kennis en maatprogrammeerwerk. De softwaresuite ondersteunt de grootschalige verzameling en conversie van documenten en data afkomstig uit de omvangrijke zorginfrastructuur, waaronder ziekenhuizen, laboratoria, apotheken en praktijken. De gegevens worden getransformeerd tot uitwisselbare informatie.

"Informatie-uitwisseling wordt van vitaal belang bij het opsporen van en reageren op bioterroristische aanvallen, zegt John Senor, president van iWay Software. "De iWay productsuite versnelt het verzamelen van data. De overheidslichamen winnen daarmee kostbare tijd."

"De softwaresuite kan echter veel breder worden toegepast. Wij zijn ervan overtuigd dat de softwaresuite ook goed gebruikt kan worden in de Nederlandse gezondheidszorg. Niet zozeer ingeval van terroristische dreiging als wel voor het beter op elkaar afstemmen van de diverse applicaties en systemen in de zorg. Technisch is het nu mogelijk om snel en eenvoudig de informatie-uitwisseling tussen instellingen, artsen, apotheken en verzekeraars voor elkaar te krijgen. Dit gebrek aan informatie-uitwisseling is momenteel één van de grote knelpunten in de zorg. Dat zegt Maarten Spijkers. Marketing Manager Europa bij iWay Software.

De iWay Bioterrorism Response Suite is van dienst bij datacollectie de eerste stap en een van de grootste hordes bij het ontwikkelen van een bioterrorisme response systeem. Publieke gezondheidsdiensten moeten informatie verzamelen bij zelfstandige en autonome organisaties: ziekenhuizen, laboratoria, huisartsenpraktijken en apotheken. Deze informatie komt in een grote variëteit aan formats, waaronder Excel-spreadheets, platte bestanden, XML-documenten, documenten in zorg-specifieke formats (zoals HL7 en HIPAA). Dit geeft extra belasting aan de drukke IT-afdeling die ze moet zien te verwerken. Daar komt bij dat deze bestanden via diverse protocollen binnenkomen, zoals FTP, EDI, http en Web services, waardoor radicaal verschillende security-niveaus geregeld moeten worden. De softwaresuite verschaft functionaliteit voor het automatisch verwerken en omzetten van nagenoeg elk inkomend document in standaardformaten die kunnen worden gebruikt in de vervolgprocessen. De software maakt het ook mogelijk informatie uit te wisselen met organisaties en systemen die werken met de CDC s National Electronic Disease Surveillance System (NEDSS) standaards.

De informatie moet worden geïntegreerd met uiteenlopende systemen, inclusief complexe applicaties die nooit zijn ontworpen om met andere samen te werken. Gezondheidsdiensten worden met name belemmerd door het grote aantal legacysystemen, typerend voor overheidsorganisaties. De iWay Bioterrorism Response Suite omvat componenten die real-time connecties met applicaties en data inclusief legacysystemen realiseren zonder dat er voor de integratie softwarecode hoeft te worden geschreven.

De suite s component voor informatieverspreiding biedt een toolset en reporting templates waarmee snel bruikbare en makkelijk uit te rollen applicaties kunnen worden gebouwd. Relevante data kunnen worden weergegeven als Web-gebaseerde rapportages, tabellen of grafieken; een standaard Web-browser volstaat om deze te bekijken. Andere formats, zoals Excel spreadsheets en Adobe PDF-bestanden zijn met een enkele muisklik te openen. Alerts kunnen worden gepushed per e-mail of SMS naar vaste computers of mobiele apparatuur. Hierdoor hebben de eerstelijns werkers altijd de beschikking over de meest actuele informatie.

iWay Software
iWay Software, een dochterbedrijf van Information Builders, is marktleider in middleware die e-business initiatieven versnelt door de snelle integratie van complexe back-office systemen. Het bedrijf voorziet in technologie die toepassingen voor e-commerce, B2B, EAI, mobile business en e-government integreert. iWay s ervaring met complexe informatiesystemen heeft geleid tot de ontwikkeling van kant-en-klare intelligente adapters voor de aansluiting van meer dan 200 standaardpakketten, transactiesystemen, legacy databronnen, relationele databases en e-business formats zonder dat er code hoeft te worden geschreven. De oplossingen van iWay Software zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de tijd, kosten, inspanningen en risico s van integratieprojecten in bedrijven. Meer informatie is te vinden op www.iWaysoftware.com.

Information Builders

Information Builders veredelt ruwe data tot bedrijfsinformatie voor real-time distributie over de extended enterprise. De veelbekroonde WebFOCUS-oplossing helpt bedrijven en instellingen gebruik te maken van de kracht van het web om medewerkers, managers, partners, leveranciers en klanten te bereiken met interactieve en nuttige informatie. Door GartnerGroup omschreven als rock of Business Intelligence heeft Information Builders in de 27 jaar van haar bestaan met succes software en diensten van hoge kwaliteit geleverd aan meer dan 11.000 klantensites overal ter wereld, waaronder de meeste Fortune Top 100-bedrijven en alle Amerikaanse overheidsdiensten. Information Builders heeft het hoofdkantoor in New York, het hart van de Amerikaanse economie. Het bedrijf heeft wereldwijd 1.900 professionals in dienst en meer dan 350 business partners. Het realiseerde in 2001 meer dan 300 miljoen dollar aan omzet. Meer informatie is te vinden op www.informationbuilders.nl.

# # #

Trademarks: This press release refers to numerous products by their trade names. In most cases, their respective companies claim these designations as trademarks or registered trademarks

Perscontacten:

Marianne Jelgerhuis Theo Loth

(020) 456 33 67 0653 497 173

marianne.jelgerhuis@ibi.nl theo.loth@loth.nl