Persberichten politie Rivierenland

---

Vrijdag, 16 augustus 2002

Westervoort Aanhouding na diefstal
In de middag van donderdag 15 augustus werden twee collega's van het KLPD (Korps Landelijke Politiediensten) op het Dorpsplein te Westervoort aangesproken door een werknemer van een bedrijf aldaar. Deze had een jongeman vast die even daarvoor spullen had weggenomen uit een winkel aan het Dorpsplein zonder deze afgerekend te hebben. De jongen, een 16-jarige inwoner uit Arnhem, werd aangehouden. De politie heeft de zaak in behandeling.

Lathum Vechtpartij
In de avond van donderdag 15 augustus omstreeks 18.00 uur kwam er een melding binnen van een vechtpartij aan de Marsweg te Lathum. Een drietal personen, een 44-jarige, een 35-jarige en een 34-jarige inwoner uit Arnhem, misdroeg zich op het terras van een horecagelegenheid. Hen werd gevraagd zich te verwijderen. Hier werd geen gehoor aan gegeven. Deze onenigheid escaleerde. Op een gegeven ogenblik werd een 35-jarige werknemer uit Apeldoorn van de horecagelegenheid in het gezicht gespoten met pepperspray. Hierop vertrokken de personen gehaast. Zij probeerden met hun auto's weg te komen, echter omstanders mengden zich in het gebeuren en trachtten het drietal tegen te houden. Hierbij moesten een paar omstanders wegduiken om niet geraakt te worden door de auto's. Eén persoon, een 56-jarige inwoner uit Arnhem, kwam zelfs op de motorkap terecht en raakte licht gewond. Hiervan heeft hij aangifte gedaan. Het tegenhouden lukte in eerste instantie. De auto's werden gedwongen halt te houden en stonden achter elkaar stil. De bestuurder van het achterste voertuig bleek echter niet voornemens de komst van de politie af te wachten en wilde vertrekken. Hij reed daarop vol achteruit, een auto met een gezin daarbij over het hoofd ziende. Deze auto werd vol geraakt en was total-loss. De inzittenden hielden er gelukkig geen letsel aan over. Het drietal wist echter te ontkomen. Na een zoekactie door de politie konden de drie personen alsnog worden aangehouden. Hen wordt onder andere poging tot doodslag en mishandeling ten laste gelegd. De politie heeft de zaak in behandeling.

Elst Inbraak auto's
In de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 augustus werd zowel op de Kleipeer als op de Schenkelskamp te Elst in een tweetal auto's ingebroken. Door het vernielen van een autoruitje wist men de aanwezige autoradio's weg te nemen. Omdat er de afgelopen periode meerdere auto-inbraken zijn geweest in Elst wijst de politie er nogmaals op om geen waardevolle spullen, zoals autoradio's en mobiele telefoons in de auto achter te laten. De politie heeft de inbraken in onderzoek en vraagt getuigen die mogelijk iets hebben gezien zich te melden.

Elst Diefstal auto
Op donderdag 15 augustus werd er op klaarlichte dag bij het station te Elst een geparkeerde groene Volkswagen Golf ontvreemd. Het kenteken van de auto is RL-05-DT. Bij een andere auto op dezelfde parkeerplaats gelukte het niet om deze weg te nemen. Wel ontstond er veel schade aan de auto.

Elst Tasjesroof
De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien van de diefstal van een handtas. Op de Groen van Prinsterenstraat te Elst fietsten een man en vrouw achter elkaar op de rijweg. Plotseling kwamen er twee personen op een bromfiets of scooter dicht langs de fietsers rijden. Voordat men in de gaten had wat er gebeurde, werd er een tas vanaf de bagagedrager weggenomen. De 76-jarige vrouw uit Elst heeft direct daarop aangifte gedaan van de diefstal van haar tas. In de tas zaten persoonlijke spullen.

Elst Controle snelheid
Op Rijksweg Noord in Elst werd op donderdag 15 augustus tussen 15.30 en 21.25 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 3820 gecontroleerde voertuigen reden er 7 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 116 km/u.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl