Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 16-08-2002 Persbericht District Den Bosch

RIJDEN ONDER INVLOED

In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Van Berckelstraat in `s-Hertogenbosch een 43-jarige vrouw uit deze plaats aangehouden voor het rijden onder invloed. De vrouw bestuurde een brommobiel en gebruikte daarbij de gehele rijbaan. Politie heeft de vrouw aangehouden en ingesloten. Omdat de vrouw al vaker was aangehouden voor ditzelfde feit, is haar bromfietscertificaat ingevorderd.

AGRESSIEVE MAN RICHT VERNIELINGEN AAN

Woensdagavond heeft de politie een man aangehouden die ervan wordt verdacht een reeks van vernielingen te hebben aangericht in de Guido Gezellelaan en omgeving in `s-Hertogenbosch. De man, een 24-jarige Bosschenaar, heeft op zijn ronde door de wijk verschillende autoruiten ingeslagen met o.a. een bijl, auto`s bekrast en voordeurruiten van woningen vernield. De verdachte sloeg met zijn bijl de voorruit en de zijruit van een passerende auto in. De twee inzittenden van de auto zijn wonder boven wonder ongedeerd gebleven. Politie kon de man aanhouden in de Hildebrandstraat. De man was waarschijnlijk onder invloed van drugs en bood heftige weerstand tegen zijn aanhouding. Hierop heeft de politie pepperspray gebruikt. De man had tijdens zijn vernielingen ook zichzelf verwond en is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. De man wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en hem zal onder andere poging tot doodslag ten laste worden gelegd.

MAN RIJDT DOOR NA VEROORZAKEN AANRIJDING

Woensdagavond heeft de politie een 28-jarige man uit `s-Hertogenbosch aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding. De man reed op een scooter en reed daarmee in op een 42-jarige plaatsgenote die stond te wachten voor het stoplicht op de Van Berckelstraat. Zij hield hieraan een pijnlijk arm en been over. De scooterrijder reed vervolgens door zonder zijn identiteit bekend te maken. Politie kon de man met behulp van een getuige in de Bloemenkamp aanhouden. Hierbij probeerde hij met zijn scooter in te rijden op de agenten, vervolgens gleed de man onderuit en schaafde zijn rug. De man droeg geen helm en bleek zwaar onder invloed van alcohol. Tevens was de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De man is ingesloten en wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

HELING PORTEMONNEE

Donderdagmiddag heeft politie een 19-jarige man uit `s-Hertogenbosch aangehouden voor heling. De jonge man bevond zich samen met een 17-jarige en een 23-jarige man, beiden uit `s-Hertogenbosch, op de Parallelweg. Een getuige zag de 3 mannen wat pasjes en dergelijke uit een portemonnee van het viaduct naar beneden gooien. De inmiddels door een getuige gewaarschuwde en gearriveerde politie vond bij de 19-jarige man een portemonnee met daarin enkele pasjes en een creditcard die op naam stond van een 38-jarige vrouw uit `s-Hertogenbosch. De man is hierop aangehouden. De portemonnee bleek donderdagochtend ontvreemd te zijn uit een pand aan de Boschveldweg in `s-Hertogenbosch. Onduidelijk is of de verdachte ook de steler is van deze portemonnee. Politie onderzoekt de zaak.

MAN MISHANDELT VROUW EN KIND

Donderdagavond heeft een 35-jarige man uit `s-Hertogenbosch in de Haverdonklaan zijn vriendin mishandeld. De vrouw werd door de verdachte op haar hoofd geslagen en kreeg een kopstoot. De man kneep haar keel dicht, maar de vrouw wist zich los te maken en zag vervolgens hoe de man haar 1 jaar oude zoontje uit bed pakte en op de grond gooide. De mishandeling verplaatste zich naar buiten, alwaar de vrouw aan haar kleren over de grond werd gesleurd. De man verwondde daarna zichzelf, waardoor hij verschillende doorgesneden pezen en zenuwen en een slagaderlijke bloeding aan zijn onderarm opliep. De man is, evenals het kind, opgenomen in het ziekenhuis waar hij is aangehouden door de politie.

VERKRACHTING

Donderdag heeft een 14-jarig meisje uit `s-Hertogenbosch bij politie aangifte gedaan van verkrachting. Zij verklaarde woensdagavond bij het centraal station in `s-Hertogenbosch tegen haar wil in, op een scooter, te zijn meegenomen door een 17-jarige jongen uit Groningen. Vervolgens zou deze jongen haar verkracht hebben in een parkje van de Ijzeren Vrouw in `s-Hertogenbosch. Bij de politie is bekend dat er mogelijk een getuige van het voorval is geweest. Politie onderzoekt de zaak en zou graag in contact komen met deze getuige.

AANRIJDING MET LETSEL

Donderdagmiddag is bij een verkeersongeval een 5-jarig meisje uit `s-Hertogenbosch gewond geraakt op de kruising van de Rijzertlaan met de Boschmeersingel. Het meisje stak de rijbaan van de Rijzertlaan over via de voetgangersoversteekplaats en kwam daar in aanraking met een personenauto die werd bestuurd door een 31-jarige automobilist uit `s-Hertogenbosch. Het meisje liep een open beenbreuk aan het rechteronderbeen.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING AGENTEN

Donderdagmiddag reden twee agenten op de fiets over de Boschveldweg in `s-Hertogenbosch. Ter hoogte van Artis kwam hen een personenauto tegemoet. De passagier, een 24-jarige Bosschenaar die achterin zat, stak zijn middelvinger op naar de agenten en gebruikte daarbij een scheldwoord. De agenten achtervolgden de auto totdat de passagier in de Van Heurnstraat uitstapte waar de man is aangehouden. De twee andere inzittenden van de auto stapten ook uit en reageerden agressief. Een van de twee mannen, een 21-jarige Bosschenaar, stapte naar de fietsen van de agenten en zette die op slot waarna hij de sleuteltjes weggooide. Vervolgens maakte de man zich snel uit de voeten. Een half uur later meldde hij zich echter al op het politiebureau, waar hij alsnog werd aangehouden.