Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 16-08-2002 2e Persbericht van 16 augustus 2002

Helmond: Oplichting
Vrijdagmorgen om 11.30 uur is op het politiebureau van Helmond een 27-jarige inwoner van die stad aangehouden. De man wordt verdacht van oplichting. Hij zocht via internet en de kranten naar aspirant huurders. Hij bood die huurders een woning aan op de Margrietlaan in Helmond. De man vroeg daarvoor borg en een voorschot meestal rond de 250 tot 500 euro. Na betaling liet de man niets meer van zich horen of verstrekte hij verkeerde sleutels voor een woning. Bij de politie in Helmond hebben inmiddels 12 benadeelden aangifte van deze oplichting gedaan. De man is in verzekering gesteld.

Helmond: Auto-inbrekers aangehouden
Donderdagmorgen rond 5.50 uur zijn op de Rijnlaan in Helmond een 17-jarige en een 24-jarige inwoner van die stad aangehouden. Agenten betrapten de twee toen ze net een kraak hadden gezet. Ze gooiden een lifehammer en gestolen Cds weg. De twee waren in het bezit van gestolen spullen uit autos. Na onderzoek bleek dat de twee in ieder geval in tien autos in de omgeving hadden ingebroken.Die autos stonden geparkeerd in de omgeving van de Rijpelberg. Om bij de spullen te komen vernielden de twee de ruiten van de autos. De twee zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Helmond: Diefstal auto
In de nacht van donderdag op vrijdag is in de Vechtstraat een blauwe Ford Scorpio met het kenteken SJ-DR-47 gestolen.

Eindhoven: Man dreigt met mes
Donderdagmorgen om 7.30 uur is in zijn woning een 48-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht op dinsdag 13 augustus rond 16.00 uur een 45-jarige beheerder van een woningstichting aan de Kronehoefstraat met een mes te hebben bedreigd. De reden van de bedreiging was een kort geding voor een uitzettingprocedure wat de woningstichting had aangespannen tegen de verdachte. De Eindhovenaar is in verzekering gesteld.

Best: Man vernielt auto ex-vriendin
Donderdagavond rond 23.10 uur is in de Molenstraat in Best een 51-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man had kort daarvoor bij zijn ex-vriendin in Best alle ruiten van haar auto met een mokerhamer ingeslagen. De man is ingesloten.

Luyksgestel: Gereedschap gestolen
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een stal van een boerderij aan de Lommelsedijk. Een deur van de stal werd verwijderd. De dieven hebben een boorhamer ( 300 euro)en een spuit (2600 euro) gestolen.

Lage Mierde: Inbraak woning
Vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur is ingebroken in een woning aan de Neterselsedijk. Een raampje werd opengebroken om binnen te komen. De inbrekers hebben onder meer een videorecorder, een stereo-installatie, een videocamera, muziekinstrumenten en de autopapieren van de bewoners gestolen.