Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

SKEELERWEDSTRIJDEN EN TOERTOCHT OP 17 AUGUSTUS 2002

Op zaterdag 17 augustus a.s. worden in Axel voor de zesde maal skeelerwedstrijden gehouden. Om extra aandacht aan de skeelersport te geven, zal er naast de wedstrijden met vele toprijders uit de Nederlandse competitie, vele regionale rijders die strijden om de Luctor Belting Cup, maar ook voor sportlieden die een prestatie neer willen zetten, een lokale toertocht worden georganiseerd. De start en finish wordt dit jaar gelegd op de Rooseveltlaan.

Het programma is als volgt samengesteld:

* Starttijd voor C-rijders /dames en veteranen om 13.30 uur
* Starttijd voor de toertocht om 14.30 uur
* Starttijd voor de A/B rijders om 15.30 uur
De toertocht wordt gereden op de plaatselijke omloop van 1900 meter waar ook de wedstrijden gehouden worden. Voor deze tocht zijn twee stempelkraampjes voorzien. De deelnemers moeten in de 50 minuten durende toertocht zoveel mogelijk stempels behalen. Deelname is voor iedereen, jong, oud, sportief, dames en heren. Daarnaast krijgt iedere deelnemer een leuke herinnering.

De C-rijders, dames en veteranen, worden in dezelfde categorie ingedeeld. Het parkoers is
Rooseveltlaan-Singelweg-Westsingelweg-Bijlokestraat.

Inschrijving is mogelijk vanaf 12.30 uur tot een kwartier voor de start van de betreffende categorie in de tent aan de Rooseveltlaan.

Dankzij de steun van veel bedrijven en instellingen kan de toertocht gratis plaatsvinden. De organisatie wil alle deelnemers op het hart drukken om te zorgen voor goede beschermingsmiddelen, zodat het evenement veilig en zonder ongevallen kan verlopen