Gemeente Capelle a/d IJssel

Capels Multicultureel Carnaval

Zaterdag 17 augustus 2002
Capels Multicultureel Carnaval
Tropisch swingen in Capelle

Kuater ta bela, oftewel: viermaal is scheepsrecht. Zaterdag 17 augustus is het voor de vierde keer swingen geblazen in Capelle. Vanaf 14.30 uur die dag gaat er een tropische optocht met prachtige kostuums door de stad. Het carnaval wordt georganiseerd door de Capelse stichting Nos Tambe Tei.

De carnavalsoptocht begint bij de Buizerdhof. Via de Roekstraat, Fluiterlaan, Duikerlaan, Alkenlaan, Reigerlaan, Rivierweg en Kanaalweg komt de stoet omstreeks 15.30 uur bij de Capelseweg. De route eindigt omstreeks 17.00 uur bij sportpark Schenkel. In de Buizerdhof, nabij het gemeentehuis en bij sportpark Schenkel staan kraampjes met eten en drinken.

Na afloop van de optocht, van 18.00 tot 22.00 uur, worden de festiviteiten voortgezet in sporthal Schenkel. De toegang hiervoor is 5 euro. In sporthal Schenkel vindt ook de prijsuitreiking plaats. Het tropische festival in sporthal Schenkel is tevens bedoeld om geld in te zamelen voor het Capelse carnaval. Het is dus een unieke kans om uw bijdrage te leveren om dit Capelse evenement verder te ontwikkelen.

Eerste prijs
Een publiekstrekker van het Capelse Multicultureel Carnaval is de kinderdansgroep Nos Tambe Tei Atrobe (zie foto). Tijdens het Solero Zomercarnaval dat vorige maand in Rotterdam werd gehouden, won deze groep de eerste prijs. Dat ging echter niet zonder slag of stoot, want in eerste instantie kon Nos Tambe Tei Atrobe niet eens meedoen met het Rotterdamse Zomercarnaval. Yvi Lourens, de drijvende kracht achter deze dansgroep, was door de voorbereidingen voor het Capelse carnaval namelijk vergeten het inschrijfformulier in te sturen. De groep werd op een wachtlijst geplaatst. Uiteindelijk konden de kinderen toch nog meedoen en wonnen zij zelfs de eerste prijs! Van de tien keer dat Nos Tambe Tei Atrobe meedeed aan het Rotterdamse carnaval, kwamen zij overigens 8 keer als winnaar uit de bus. U begrijpt het wel: deze dansgroep mag u 17 augustus absoluut niet missen!

De muziek voor het Capels Multicultureel carnaval wordt verzorgd door Capellenaar Jero Williams. Heeft u geen swingende heupen? Ook dan is het zeker de moeite waard om in ieder geval een kijkje te nemen.