Ingezonden persbericht

Demonstratie en persconferentie op zaterdag 17 augustus

DEN HAAG/WASSENAAR, 20020814 -- Op 17 augustus herdenkt Indonesië het feit dat zij 57 jaar geleden haar onafhankelijkheid heeft uitgeroepen. Deze datum heeft echter voor velen een bittere bijsmaak. Het Indonesische regime maakt zich immers op grote schaal schuldig aan systematische schending van de mensenrechten. Het samenwerkingsverband "Protest 17-8" organiseert voor die dag een zogeheten staande demonstratie in Wassenaar, bij de residentie van de Indonesische Ambassadeur. Er zullen petities worden aangeboden op Paleis Noordeinde en diverse Ambassades. Later op de dag zal een persconferentie plaatsvinden in Den Haag.

Demonstratie

De staande demonstratie in Wassenaar bij de residentie van de Indonesische Ambassadeur zal plaatsvinden van 12.00 tot 14.00 uur. Pers is welkom.

Petitie

Een delegatie van "Protest 17-8" zal op die dag in traditionele kledij petities aanbieden op Paleis Noordeinde en diverse ambassades. Journalisten die dit willen bijwonen kunnen contact opnemen met de organisatie voor meer informatie over tijden en locaties. De petitie kan op verzoek ook per fax worden toegezonden. De integrale tekst van de petitie staat te lezen op onderstaande web site: www.geocities.com/zeventien_acht

Persconferentie

Om 16.00 uur zal in dit kader een persconferentie plaatsvinden. Hier zult u in de gelegenheid worden gesteld vragen te stellen aan woordvoerders van de diverse organisaties.

Speciale gasten

Speciaal voor deze gelegenheid komt een Atjeh-afvaardiging vanuit Zweden naar Den Haag. Eén van hen zal als woordvoerder deelnemen aan de persconferentie.

Woordvoerders


- Malik Mahmud, woordvoerder Atjeh,

- Oridek Ap, woordvoerder van Jong en Progressief West Papua,
- Umar Santi, woordvoerder van Front Kedaulatan Maluku,
- Endie v. Binsbergen, waarnemer in Oost Timor, Stichting Vrij Oost Timor,
- Ferry Rinsampessy, woordvoerder van Pemuda RMS.
"Protest 17-8" is een samenwerkingsverband van de organisaties Acheh/Sumatra National Liberation Front, Front Kedaulatan Maluku, Jong en Progressief West Papua, Pemuda RMS en Stichting Vrij Oost Timor.

Namens de initiatiefnemers van Protest 17-8,

Arie Drentje



Ingezonden persbericht