Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 17-08-2002
1e persbericht van zaterdag 17 augustus 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man twee maal gepakt met gestolen fiets Een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdag twee maal gepakt met een gestolen fiets. De eerste keer was hij om 18.30 uur betrokken bij een kleine aanrijding op het Stationsplein. Hij reed tegen een auto aan. Er raakte niemand gewond. Hij wist niet van wie de fiets was waarop hij reed. De man werd aangehouden en de fiets is in beslag genomen. Na verhoor kon hij het politiebureau verlaten. Om 20.15 uur werd hij weer aangehouden op het Stationsplein. Nu werd hij betrapt bij het stelen van een fiets. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Taxichauffeur geslagen
Op de Otto Veniusweg is vrijdag om 22.25 uur een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wilde de taxichauffeur niet betalen na een rit. De 45-jarige taxichauffeur wilde met de man naar de politie rijden, maar de klant gaf hem een klap in het gezicht en verliet de auto. Op straat hield de chauffeur de man tegen maar hij werd geslagen door de klant. Omstanders hielpen de taxichauffeur en de gewaarschuwde politie kon de man aanhouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Schuur in brand
Zaterdag tegen 1.30 uur is brand uitgebroken in de schuur achter een woning aan de Hoogstraat. De schuur werd gebruikt als opslag van goederen voor goede doelen. De brandweer bluste. De schuur brandde uit en omliggende bergingen liepen schade op. De politie stelt een onderzoek in. Er wordt rekening gehouden met brandstichting.

Eindhoven: Wieldopdieven aangehouden
Op de Frederiklaan zijn zaterdag om 3.15 uur drie Helmonders van 18 en (2x) 21 jaar oud aangehouden. Zij reden in een auto en bij een controle bleek dat in de auto drie wieldoppen lagen. Zij bekenden dat ze de doppen hadden weggenomen van een auto die op de Vondellaan in Helmond geparkeerd stond. De drie verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Aanrijding twee bromfietsen
Op de kruising Huizingalaan Roelantlaan Fakkellaan zijn zaterdag om
1.45 uur bij een aanrijding tussen twee bromfietsen drie personen gewond geraakt. Een 20-jarige Eindhovenaar reed met zijn bromfiets vanuit de Roelantlaan de kruising op en gaf geen voorrang aan een 19-jarige Eindhovense bromfietser die over de Huizingalaan reed. De 20-jarige brak zijn arm en liep een hersenschudding op. De ander had een hersenschudding en schaafwonden. De 19-jarige Eindhovense vrouw, die bij de 19-jarige Eindhovenaar achter op de bromfiets zat had schaafwonden. De drie gewonden zijn naar het Catharinaziekenhuis gebracht.

Helmond: Dronken bestuurder aangehouden
In een woning in Milheeze is zaterdag om 0.35 uur een 39-jarige man uit Milheeze aangehouden. Getuigen hadden de man slingerend over de Rochadeweg in Helmond zien rijden. Zij gaven het kenteken van de auto door aan de politie. Via de te naamstelling kwam de politie bij de verdachte uit. De man had gedronken maar wilde niet meewerken aan een alcoholonderzoek. Hij was erg agressief. Hij is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Helmond: Vernieling
Een 22-jarige Helmonder is zaterdag om 1.50 uur op de Havenweg aangehouden nadat hij in een horecazaak enkele tafeltjes met glaswerk had omgegooid. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Daarna kon hij naar huis.

Helmond: Man na mishandeling aangehouden
In een woning aan de Brederolaan is zaterdag een 40-jarige Helmonder aangehouden. De man had tijdens het stappen in de Helmondse binnenstad ruzie gekregen met een 43-jarige Helmonder. De ruzie ging over de 36-jarige ex-vriendin van de verdachte. Deze ex-vriendin was samen met nog een vrouw en de 43-jarige Helmonder aan het stappen. Na het avondje uit gingen de drie stappers naar de woning van 36-jarige vrouw. De verdachte kwam plotseling de woning binnen, pakte een viskom en gooide die naar de 43-jarige Helmonder. Deze laatste raakte gewond aan zijn gezicht, hij had enkele snijwondjes. De verdachte verdween maar kon later aangehouden worden.

Soerendonk: Onder invloed
Op de Strijperdijk is zaterdag om 1.30 uur een 57-jarige vrouw uit Leende aangehouden. De politie had een melding gekregen dat er op de Strijperdijk een aanrijding was gebeurd. Zij trof daar de auto van de vrouw midden op straat aan. De auto was beschadigd. De vrouw vertelde in de auto gereden te hebben. De auto zou er plotseling mee opgehouden zijn. De vrouw had gedronken en blies ruim 1,75 promille. Haar rijbewijs is ingenomen. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Het is niet bekend waarmee de vrouw een aanrijding heeft gehad.

Someren: Bedreiging
Een 16-jarige Geldroppenaar is zaterdag om 0.35 uur op het Wilhelminaplein aangehouden. De jongen had een portier van een uitgaansgelegenheid bedreigd omdat hij niet binnen mocht. De jongen was erg lastig geweest in de zaak.

Mierlo: Explosie
Vrijdag om 23.50 uur heeft achter een woning aan Loeswijk een explosie plaats gevonden. In de woning, een woonwagen, waren op dat moment de 29-jarige bewoonster en haar 2-jarig zoontje. Zij raakten niet gewond. De woning werd flink beschadigd. Omliggende woningen liepen glasschade op. De politie zal bij daglicht een onderzoek doen. Volgens de brandweer gaat het vermoedelijk om een gasexplosie. De bewoners zijn elders ondergebracht.

Lage Mierde: Inbraak
Vrijdag tussen 9.15 en 18.30 uur is ingebroken in een woning aan de Meirweg. Door een raam aan de achterzijde open te maken kwam men binnen. Uit de woning verdwenen sieraden en een portemonnee met 30,-. Vanaf de waslijn achter de woning verdween werkkleding.