Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 17-08-2002 10.30 uur Berichten van zaterdag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

I.v.m. technisch onderhoud aan het automatiseringssysteem van de politie Drenthe kunnen er vandaag de hele dag geen gegevens worden ingevoerd en kan er ook niet worden geraadpleegd. Daarom verschijnen er vandaag geen berichten meer. Ook op vragen van journalisten kan alleen in het geval van ernstige zaken antwoord worden gegeven. De volgende berichten verschijnen zondagmiddag .

Bromfietser gewond
VALTHERMOND - Op de Valtherblokken-zuid in Valthermond kwam vrijdagmiddag een 15 jr. jongen uit die plaats met een bromfiets te vallen. De jongen was de bromfiets even aan het proberen in de berm. Met een botbreuk werd hij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Met auto in sloot
WACHTUM - In de nacht van vrijdag op zaterdag raakte een 36 jr. man, waarvan de woonplaats nog niet bekend is, op de A-37 bij Wachtum met zijn auto in de sloot. Een andere weggebruiker zag de auto de berm inrijden en in de sloot belanden. Daarbij werd nog een hekwerk omver gereden. De man werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Omdat het vermoeden bestaat dat de man gedronken heeft nam een arts van hem een bloedproef.

Bestuurder onder invloed van drugs
HOOGEVEEN - Vrijdagmiddag werd van een 25 jr. automobilist uit Hoogeveen een bloedproef genomen. De man was betrokken bij een aanrijding en gaf aan dat hij een jointje had gerookt. Bovendien is hij niet in het bezit van een rijbewijs en moet nog duidelijk worden of de auto wel verzekerd is. De aanrijding gebeurde op de kruising van de Industrieweg met de Gratamastraat in Hoogeveen. Daar botste de man achter op een stilstaande auto bestuurd door een 42 jr. man uit Assen. Niemand raakte bij de aanrijding gewond.

Alcoholcontrole
EMMEN - Bij een alcoholcontrole op de Weerdingerstraat en de Hondsrugweg in Emmen hield de politie vrijdagavond 8 automobilisten aan voor het rijden onder invloed. Vijf van hen bleken een hoger alcoholgehalte te hebben dan het toegestane 0,5 promille.

Rijbewijs ingevorderd
ASSEN - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs ingevorderd van een 49 jr. man uit Assen. Hij bestuurde een auto op de Oude Molenstraat in Assen. Hij had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,5 promille.

Koper en oud ijzer
EMMEN - Een 35 jr. man uit Emmen probeerde in de nacht van vrijdag op zaterdag koper en oud ijzer te stelen vanaf een vrachtwagen die geparkeerd stond aan de Valtherzandweg in Emmen. Helaas voor de man werd hij gezien en werd de politie gewaarschuwd. Die hield hem aan en sloot hem voor nader onderzoek in.

Inbraak op klaarlichte dag
NOORD SLEEN - Vrijdagmiddag tussen 13.00 en 15.15 uur is ingebroken in een woning aan de Middelesweg in Noord Sleen. Uit de woning werden o.a. een portemonnee met wat geld en een grote houten wandklok gestolen.

Inbraak via openstaand raam
EMMEN - Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Sterrenkamp in Emmen. Men kwam binnen via een openstaand raam. De bewoner stond op dat moment onder de douche. Uit de woning is o.a. een portemonnee met wat geld gestolen.

Brutale autodiefstal
ASSEN - De zaak was gewoon geopend en er liep nog personeel rond. Toch weerhield dit vrijdagavond een nog onbekende man niet om bij een autobedrijf aan de Industrieweg in Assen een auto te stelen. Deze stond onafgesloten en met de sleutels er in geparkeerd achter het bedrijf. Men had de man wel wat zien rondsnuffelen en zelfs nog ene praatje met hem gemaakt. Op een bepaald moment was de man weg en bleek ook de auto, een grijze VW Beetle, verdwenen te zijn.

Man breekt been door omvallende muur
HOOGEVEEN - Een 37 jr. bewoner van de Roerdomplaan in Hoogeveen is vrijdagavond met een gebroken been naar het ziekenhuis gebracht. De man was bij zijn woning bezig met het bouwen van een schuurtje toen een muur instortte. Hij kon de muur nog wel even tegenhouden waardoor spelende kinderen op tijd weg konden komen. De man is opgenomen in het ziekenhuis.

Inbraken via openstaande balkondeuren
MEPPEL - In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Meppel op twee plaatsen ingebroken in woningen waarbij men binnen kwam door openstaande balkondeuren. Dit gebeurde aan de Looierij en het Bleekerseiland. Beide woningen bevinden zich op de 1e verdieping en hebben een balkon. De bewoners hadden i.v.m. de warmte de balkondeuren open staan. Men klom op het balkon en liep vervolgens via de openstaande deur naar binnen. Uit de woningen zijn o.a. geld en een gouden ketting gestolen. Mogelijk dat de inbrekers met meerdere personen zijn geweest. De balkons liggen een paar meter boven de begane grond en zonder hulp is het niet eenvoudig om daar op te klimmen. De inbraken vonden plaats tussen 01.00 en 03.00 uur. Mogelijk dat er mensen zijn die iets verdachts hebben gezien. De politie vraagt getuigen zich te melden. Ook waarschuwt de politie voor het open laten staan van ramen en deuren.