Korps: Groningen, plaats: Diverse 17-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 17 augustus 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Oude Pekela: alcomobilist veroorzaakt botsing
Een 42-jarige automobilist uit Oude Pekela heeft vrijdagavond op de kruising Scheepvaartstraat met de Burgemeester Snaterlaan in zijn woonplaats een botsing veroorzaakt met een 73-jarige fietser, waardoor de fietser gewond is geraakt. Betrokkene verleende geen voorrang aan de fietser. De fietser is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist bleek onder invloed van alcohol te zijn. Aan het politiebureau bleek dat hij ongeveer 1.7 promille in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de automobilist.

Scheemda: gewonden bij botsing tegen boom
Bij een eenzijdig ongeval op de Provincialeweg tussen Winschoten en Scheemda zijn vrijdagmiddag twee mannen gewond geraakt. De 31-jarige bestuurder, een inwoner van Nieuwe Pekela, merkte dat de besturing van het voertuig niet goed werkte. Toen hij even met het stuur heen en weer ging, bleef deze steken, waardoor de auto op een boom botste aan de linkerzijde van de weg. Hij raakte daarbij licht gewond. Zijn inzittende, een 26-jarige inwoner van Appingedam liep daarbij vermoedelijk een ribfractuur op. Ze zijn beiden per ambulance overgebracht naar het plaatselijk ziekenhuis. De auto was totaal vernield. De brandweer heeft de beide mannen uit het wrak geknipt. Het verkeer is tijdelijk omgeleid gedurende bergingswerkzaamheden.

Niekerk (Grootegast): gewond bij botsing
Bij een botsing op de Smidshornerweg in Niekerk (gemeente Grootegast) is vrijdagavond een 33-jarige bromfietser gewond geraakt. Hij is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval ontstond toen een automobilist, een 48-jarige inwoner van Marum, ter hoogte van een verkeersgeleiding in de weg naar links wilde afslaan. Op dat moment vloog de bromfietser links langs de geleiding en botste frontaal op de afslaande auto. Omdat de bromfietser naar alcohol rook is bij hem een bloedproef afgenomen voor nader onderzoek naar het promillage.

Groningen: jongelui bekeurd voor lawaaioverlast Een groep van zes jongeren in de leeftijd van 18 tot 21 jaar zijn vrijdagnacht bekeurd voor het veroorzaken van lawaaioverlast. De groep was de gehele avond al rumoerig in de omgeving van de Vinkenstraat in Groningen en ging daarmee door tot diep in de nacht. Tevens klaagden voorbijgangers over het nagooien van bierflesjes. Twee van de jongeren kregen bovendien een bekeuring voor het nuttigen van alcohol op de openbare weg.

Groningen: mannen aangehouden voor mishandeling Twee 25-jarige mannen uit Groningen zijn vrijdagnacht aangehouden voor het mishandelen van een 20-jarige stadsgenoot. Betrokkenen kwamen elkaar op de Herestraat in Groningen tegen. De 20-jarige jongen was daar met een ander aan het voetballen met een colaflesje. Dit leverde tussen het viertal een woordenwisseling op. Op een gegeven moment werd de 20-jarige door de andere mannen geschopt en geslagen, waarna de twee een plaatselijk kroeg ingingen. De politie constateerde, dat de jongen letsel had opgelopen in het gezicht en aan zijn arm. De beide mannen werden daarop in de kroeg aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcohol in het verkeer
Bij verschillende routinecontroles op alcohol zijn weer een aantal weggebruikers tegen de lamp gelopen. Een 44-jarige inwoner van Nieuw Buinen werd gecontroleerd op de Hoofdstraat in Stadskanaal. Hij bleek
1.7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een 47-jarige automobilist uit Hoogezand werd op de Meint Veningastraat in zijn woonplaats gecontroleerd. Hij had 1.1. promille. Een 23-jarige Damster reed op zijn bromfiets terwijl hij onder invloed was. Hij werd gecontroleerd op de Jan Leugsstraat in zijn woonplaats. Hij had ruim 1.5 promille.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)