Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 17-08-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Poging tot gijzeling
ALMERE Het zoontje van een 32-jarige bewoonster van het Haarlemplein opende vrijdagmiddag de voordeur van haar woning voor een onbekende man. Toen de bewoonster bij de voordeur kwam, werd zij door die man afgeleid en daarna van achteren beetgepakt door twee andere mannen. Zij werd op de grond gegooid. Toen de mannen probeerden haar met tape de mond te snoeren, begon zij zich heftig te verzetten en te schreeuwen, waarop de aanvallers verdwenen. De aanvallers hebben niets uit de woning meegenomen. Het slachtoffer is niet gewond geraakt. Het motief van deze poging tot gijzeling is niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Aanrijding met gewonden
ALMERE Een 35-jarige automobilist uit Landsmeer verleende vrijdagmiddag op de kruising Paralleldreef Oorweg geen voorrang aan een 32-jarige automobilist uit Almere. Beide bestuurders en de 27-jarige passagiere van de Almeerder zijn met nekklachten overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Verkeersovertredingen
FLEVOLAND Op de Ketelbrug werd donderdagavond een 39-jarige automobilist uit Oranjewoud geklokt op 161 km/h, waar 90 is toegestaan. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd. MARKNESSE Een 25-jarige motorrijder uit Vollenhove haalde vrijdagmiddag op de Oosterringweg bij Marknesse een snelheid van 111 km/h, terwijl wegens werkzaamheden maximaal 50 was toegestaan. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.
ALMERE Bij een verkeerscontrole op de Hospitaalweg in Almere werden vrijdagmorgen 27 van de 50 passerende automobilisten betrapt op een verkeersovertreding. 19 maal werd de gordel niet gedragen, 1 automobilist belde niet handsfree tijdens het rijden, 2 autos waren niet APK-gekeurd. De overige overtredingen betroffen het niet bij zich hebben van het rijbewijs en kleine technische gebreken.

Verzet
LELYSTAD Een 35-jarige man uit Lelystad kwam vrijdagavond op het politiebureau zijn beklag doen omdat hij eerder op de dag een proces-verbaal had gekregen voor een snelheidsoverschrijding van 30 km/h. Nadat hem de procedure was uitgelegd bleek de man niet voor rede vatbaar. Hij wilde het bureau niet verlaten en bood daarna verzet tegen zijn aanhouding. Twee politiemensen liepen bij zijn insluiting schrammen en bloeduitstortingen op. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

LELYSTAD De politie signaleerde vrijdagnacht op de Breehorn een auto met twee verdachte personen, die kennelijk op iemand wachtten. Zij konden geen rij- of kentekenbewijs tonen en hingen een onsamenhangend verhaal op. De bestuurder had ook geen sleutels van de auto bij zich. Toen de agenten de auto wilden onderzoeken op braaksporen of andere sporen van een misdrijf, wilde de bestuurder, een 20-jarige man uit Lelystad, dit verhinderen. Hij werd aangehouden en begon daarbij de agenten te schoppen en te bijten. De verdachte, geen onbekende van de politie, is voor nader onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed
ALMERE In de Rentmeesterstraat zag de politie vrijdagnacht een 31-jarige automobilist, die stuntelig achteruit reed. Hij bleek alcohol gedronken te hebben en blies 650 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

LELYSTAD Een getuige zag vrijdagnacht hoe een 43-jarige automobilist uit Lelystad op de Kreek een verkeersbord uit de grond reed en daarna doorreed. Op aanwijzing van de getuige is de verdachte aangehouden. Hij blies 975 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

ALMERE Een 40-jarige automobilist uit Almere reed vrijdagnacht op de A-27 met zijn auto de bermsloot in. Alle passagiers konden zich in veiligheid brengen. De bestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Daar hij om medische redenen niet meer kon blazen, is hem een bloedproef afgenomen. De uitslag hiervan volgt over ongeveer tien dagen. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

Illegale flitsers
LELYSTAD Na meldingen over illegale flitsers op de Galjoenbrug stelde de politie een onderzoek in. Bleek dat een groepje jongeren met een flitser naar passerende automobilisten flitste. Zij belden zelf naar de politiemeldkamer en luisterden daarna op een draagbare scanner naar de radioberichten van de politie. Net voor de komst van een aantal boze automobilisten, die de flitsers zelf wilden aanpakken, kon de politie na een kleine achtervolging drie van de knapen (21, 16 en 16) in de kraag vatten. Zij bekenden dat zij de automobilisten wilden laten schrikken. De scanner is in beslag genomen. De flitser was door de eigenaar bij zijn vlucht voor de politie in het water gegooid. Proces-verbaal wordt opgemaakt wegens het opzettelijk gevaar en/of hinder veroorzaken voor het wegverkeer.