Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-08-2002 Persberichten district Lekstroom, 11.15 uur

Agressieve man aangehouden

IJSSELSTEIN Vrijdagmiddag rond 12.45 uur is een 28-jarige man uit IJsselstein aan het Jolandeplantsoen aangehouden. De politie werd verzocht te komen omdat de man teveel medicijnen had ingenomen.

De politie probeerde de man die agressief gedrag vertoonde te kalmeren. Hij was echter niet voor rede vatbaar en pakte een ijzeren staaf waarmee hij de agenten bedreigde. Ook reageerde de man agressief naar omstaand publiek en bedreigde hen eveneens.

De politie riep assistentie in en uiteindelijk kon de man, die zich hevig tegen zijn arrestatie verzette, door vijf agenten overmeesterd worden. De IJsselsteiner werd vervolgens geboeid overgebracht naar het politiebureau. De man is later overgebracht naar het ziekenhuis waar hij werd opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Twee inbrekers op heterdaad aangehouden
NIEUWEGEIN Aan de Appelvink heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.15 uur twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak.

Een getuige meldde dat er waarschijnlijk werd ingebroken in een bedrijfspand. De politie ging naar het pand en constateerde dat er een ruit was vernield. Het pand werd afgezet en binnen in het pand troffen politieagenten en diensthond Kelly twee mannen aan.

De mannen, een 34-jarige IJsselsteiner en een 20-jarige Nieuwegeiner, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Ruit van politieauto ingegooid

NIEUWEGEIN In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.30 uur kwam het verzoek binnen een kijkje te nemen aan de Markt in verband met een vechtpartij. Toen een opvallende politieauto de Markt opreed vloog er via de passagierszijde een bierglas door de ruit. De inzittende agenten bleven ongedeerd. De politie constateerde niet dat er gevochten werd, vermoedelijk waren de partijen al uit elkaar gegaan. Er is ook geen aangifte gedaan. Na de komst van een politieagent met diensthond keerde de rust weer terug.

Aanrijding bestelbus en bromfietser
HOUTEN Een 21-jarige bromfietser is bij een aanrijding met een bestelbus aan de Leedijk/Langshout aan zijn arm gewond geraakt. De aanrijding ontstond toen een 54-jarige inwoner van Waasmunster de voorrangsweg wilde oprijden en de bromfietser die daar reed en rechtdoor wilde, over het hoofd zag. De IJsselsteiner raakte gewond aan zijn elleboog die in het ziekenhuis gehecht moest worden.

Aangehouden winkeldief

NIEUWEGEIN Vrijdagmiddag rond 12.30 uur is een 45-jarige man uit Utrecht aan de Passage aangehouden voor winkeldiefstal. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar bleek dat hij nog een geldboete van 319 euro had openstaan. De Utrechter koos er echter voor niet de boete te betalen maar deze straf uit te zitten. Voor de diefstal krijgt de man een dagvaarding uitgereikt.

Rijden zonder rijbewijs

IJSSELSTEIN - Aan de Poortdijk is vrijdagavond rond 20.40 uur een 23-jarige automobilist aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs in een onverzekerd voertuig. Agenten zagen de man zonder kentekenplaat over het fietspad rijden en hielden hem aan. De man kreeg diverse bekeuringen uitgereikt en moest zijn weg ter voet vervolgen.