Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-08-2002 Persberichten stad Utrecht, 11.50 uur

Oproep getuigen: winkeldiefstal met bedreiging

UTRECHT Rond 08.45 uur vrijdagmorgen werd de politie gestuurd naar een winkel aan de Voorstraat waar een man het personeel met een mesje had bedreigd. De man wilde zonder te betalen de winkel verlaten. Het personeel sprak hem daarop aan en werd daarop door de man bedreigd.

Signalement van de verdachte: man van ongeveer 1.75 meter lang, lichtgetinte huidskleur, tenger postuur, smal gezicht met op de linkerwang een verticaal litteken, zwart krullend haar tot aan de schouders. Hij droeg een zwarte broek met een strak zwart t-shirt. In zijn handen had hij een donkerblauwe plastic tas.

De politie vraagt getuigen zich te melden bij de wijkrecherche van het district Paardenveld. Dit kan via het landelijk toegangsnummer politie 0900-8844 (lokaal tarief).

Oproep getuigen van brute straatroof
UTRECHT Om 01.30 uur zaterdagmorgen kwam een 42-jarige vrouw uit Utrecht op het politiebureau aangifte doen van straatroof.

De vrouw fietste over de Catharijnesingel toen op het fietspad een jongeman haar tegemoet kwam lopen. Bij het voorbijgaan trok hij de Utrechtse van haar fiets en sloeg haar daarbij in het gezicht. De vrouw kwam ten val en werd nogmaals door de man in haar gezicht geslagen. Toen zij wilde opstaan werd zij met een vuistslag wederom in haar gezicht geslagen. De man ging er met haar fiets en tas vandoor.

Signalement van de verdachte: jongeman tussen de 15 en 17 jaar, ongeveer 1.75 meter lang, licht getinte huidskleur, tenger postuur, spits en glad gelaat met opvallend uitstekende jukbeenderen, zwart half lang haar tot de schouders. Hij droeg een donkerkleurige spijkerbroek en een wit t-shirt met ronde hals.

De vrouw had diverse schaafwonden en zwellingen. Zij zou zich onder doktersbehandeling stellen. De politie vraagt getuigen contact op te nemen met team Robuust, via het Landelijk Toegangsnummer Politie 0900-8844 (lokaal tarief).

Man valt van stelling

UTRECHT Vrijdagmorgen omstreeks 11.30 uur viel een man (leeftijd en woonplaats onbekend) van een stelling.

De man was aan het werk op de stelling die opgesteld staat aan de Kobaltweg. Vermoedelijk zag hij niet dat een houten vloerdeel nog niet vast lag. Hij viel van een hoogte van 2,5 meter. Hij is door de ambulance overgebracht naar het UMC. De technische recherche van de politie heeft fotos gemaakt en stuurt deze door naar de arbeidsinspectie die een onderzoek instelt naar het ongeval.

Luchtdrukpistool aangetroffen

UTRECHT Omstreeks 19.50 uur vrijdagavond werden agenten gestuurd naar de Santa Cruzdreef waar twee jongens met een luchtdrukpistool aan het schieten waren. In eerste instantie troffen de agenten niemand aan, maar zagen even later op de Amazonedreef twee jongens lopen die aan het opgegeven signalement voldeden. De agenten spraken de jongens, 15 en 16 jaar uit Utrecht, aan waarop de 16-jarige jongen meteen het luchtdrukpistool uit zijn broeksband haalde en aan de politieagenten overhandigde. De jongens bekenden dat zij geschoten hadden. Het luchtdrukpistool hadden zij aangeschaft in Spanje en wisten niet dat het in Nederland verboden was een dergelijk wapen voor handen te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanrijding met stadsbus
UTRECHT Omstreeks 16.00 uur vrijdagmiddag vond er een ongeval plaats tussen een voetganger en een stadsbus. De voetganger, een 26-jarige man uit Utrecht, kwam uit de Lange Janstraat en liep over het Neude. Hij stak bij rood licht de Potterstraat over en zag daarbij een optrekkende stadsbus, die groen licht had, over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De Utrechter kwam met zijn hoofd tegen de voorruit van de bus aan en kwam ten val. De man had slechts wat schaafwonden. Hij is ter plaatse behandeld door de GG&GD.

Diefstal uit politiebureau
UTRECHT Omstreeks 15.45 uur vrijdagmiddag sprong een man (identiteit nog niet vastgesteld) over de balie van politiebureau Hoog Catharijne en nam een pak pleisters mee. De man werd meteen aangehouden. Hij bleek verdachte te zijn van een aantal diefstallen, onder andere uit een winkel en een zakkenrollerij die eerder die dag werden gepleegd. De man is voor nader onderzoek en vaststelling van zijn identiteit inverzekering gesteld.

Beroving van fiets

UTRECHT Rond 15.00 uur vrijdagmiddag werd de politie gestuurd naar de Van Sijpesteijntunnel waar een 39-jarige vrouw uit Utrecht en haar 6-jarige dochter net beroofd waren.

De vrouw vertelde dat zij door de tunnel van de Van Sijpestijntunnel fietste toen een man voor haar fiets sprong. Zij raakte hierdoor uit balans en kwam ten val. De man sloeg de vrouw in haar gezicht en nadat de Utrechtse haar dochtertje uit haar stoeltje had gehaald, ging de man er met de fiets vandoor. Beide slachtoffers hadden diverse schaafwonden. Signalement van de verdachte: ongeveer 1.65 meter lang, licht getinte huidskleur, donker haar, ongeveer 28 jaar en slank postuur. Hij droeg een korte broek met een licht t-shirt. De politie vraagt getuigen van deze beroving contact op te nemen met team Robuust, via 0900-8844 (lokaal tarief).