Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-08-2002 Persberichten district Binnensticht, 12.55 uur

Parkeercontroleur bespuugd

ZEIST Vrijdagmiddag deelde een parkeercontroleur een boete uit omdat een auto zonder parkeerkaartje geparkeerd stond. Twee 19-jarige mannen uit Driebergen/Rijsenburg waren het hier niet mee eens en bespuugden de controleur. Vervolgens werd de politiemedewerker bijna omver gereden. Te hulp geroepen politieagenten konden de twee mannen aan de Kwikstaartlaan aanhouden. Proces-verbaal wordt tegen hen opgemaakt.

Oplichting

ZEIST Een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft geprobeerd bij twee verschillende telefoonwinkels in Zeist een abonnement af te sluiten met een vals paspoort. br> De man probeerde eerst donderdag 15 augustus een abonnement af te sluiten en vervolgens vrijdag in een andere winkel. Medewerkers van beide winkels vertrouwden het niet en belden de politie die de man vrijdag bij een van de winkels aan. Wanneer het onderzoek is afgerond wordt de man overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Aanrijding

ZEIST Aan de Woudenbergseweg zijn rond 16.45 uur twee personenautos met elkaar in botsing gekomen.

Het ongeval gebeurde toen een 31-jarige vrouw uit Wijk bij Duurstede over de Krakelingenweg reed en op het kruispunt met de Woudenbergseweg vermoedelijk geen voorrang verleende aan een 50-jarige vrouw uit Zeist. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden.

Beide voertuigen moesten worden weggesleept. De twee vrouwen hielden aan het ongeval kneuzingen en schaafwonden over.

Eén van de bestuursters had een doosje met vogels in de auto. Door het ongeval waren die vrijgekomen. De dierenambulance heeft de vogeltjes weten te vangen.