Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-08-2002
Persberichten district Eemland Zuid, 12.55 uur

Ramkraak winkel

AMERSFOORT Vrijdagmorgen rond 06.15 uur vond er een ramkraak plaats in een winkel aan de Hellestraat. Daarbij hadden getuigen gezien dat twee jongens waren weggerend.

De verdachten hadden met een auto door de ruit van de winkel gereden. Zij waren er vervolgens, volgens getuigen, vandoor gegaan met hun handen vol. Er wordt een inventarisatie gemaakt van de weggenomen spullen. De auto is weggesleept voor onderzoek op sporen. De politie onderzoekt deze ramkraak.

Flessentrekkerij

AMERSFOORT Rond 16.20 uur werd de politie gestuurd naar een horecagelegenheid aan de Noordewierweg waar een agressieve klant weigerde te betalen.

De klant, een 39-jarige man uit Amersfoort, had gegeten en gedronken maar vertelde bij het verlaten dat hij niet kon betalen. Het personeel belde hierop de politie. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Dronken man veroorzaakt schade en aanrijdingen

AMERSFOORT Omstreeks 13.35 uur vrijdagmiddag werd gemeld dat een dronken automobilist slingerend over de Weversingel reed. Een aantal agenten is op de uitkijk gaan staan en trof de man op de hoek van de Bloemendaalstraat met de Weversingel aan.

Uit getuigenverklaringen kwam naar voren dat de man, 59 jaar uit Amersfoort, een fietser had geraakt. Hierbij was de fietser (leeftijd en woonplaats onbekend) ten val gekomen. Gelukkigerwijs raakte de fietser niet gewond. Wel was er schade aan de fiets. Bovendien raakte de automobilist een geparkeerd staande auto. Even later kwam hij tot stilstand en verliet zijn auto. De man bleek erg onvast op zijn benen te staan; hij moest zich aan de auto vasthouden om niet om te vallen. Op het politiebureau bleek de man een alcoholpromillage van 2.45 te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het veroorzaken van de aanrijdingen en het rijden onder invloed.

Onder invloed

AMERSFOORT Omstreeks 02.25 uur zaterdagmorgen reden surveillerende agenten over de Amsterdamseweg toen zij met hoge snelheid werden ingehaald door een 27-jarige automobilist uit Amersfoort.

De man kreeg een bekeuring van 115 euro voor het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid. Tevens controleerden de agenten hem op alcohol in het verkeer. Uit de blaastest werd duidelijk dat hij teveel had gedronken. Hij had een alcoholpromillage van 1.55. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt hiervoor proces-verbaal opgemaakt.

Algemene verkeerscontrole
AMERSFOORT De politie hield vrijdag 16 augustus op de Asch van Wijckstraat een algemene verkeerscontrole. Hierbij werd voor onder andere het niet handsfree bellen, verkeerd voeren van verlichting, verlopen APK, overschrijden van de maximaal toegestane snelheid en het volgen van een andere rijrichting dan de aangegeven voorsorteerpijl in het vak aangeeft, proces-verbaal opgemaakt.