Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zaterdag 17 augustus 2002

* VROUW BEROOFD TIJDENS PINNEN
Vrijdagavond rond half twaalf werd bij een geldautomaat aan de Burgemeester Baumannlaan een 33-jarige Rotterdamse beroofd tijdens het pinnen. De vrouw werd plotseling geconfronteerd met twee gemaskerde knapen en kreeg van één van hen een vuurwapen tegen haar hoofd gedrukt. Onder bedreiging moest het slachtoffer een bedrag van ruim 300 euro van haar rekening opnemen en aan de beide knapen overhandigen. Ook haar handtas, waarin onder meer een handtelefoon, werd haar afhandig gemaakt. Met hun buit rende het tweetal berovers weg in de richting van de Burgemeester Koningssingel.


* AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP
Zaterdagmorgen rond drie uur verloor op de Bosdreef een 18-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel door te hoge snelheid de macht over het stuur van z'n auto, botste via de berm vervolgens tegen een lichtmast en twee bomen, waarna de auto, waarin nog drie mede-inzittenden zaten, op de linkerrijbaan tot stilstand kwam. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan z'n opgelopen verwondingen. Twee inzittenden, een 18-jarige meisje uit Nieuwerkerk aan den IJssel en een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel, konden zelf uit de zwaar beschadigde auto komen. Het meisje had geen noemenswaardig letsel opgelopen, terwijl de 20-jarige Capellenaar met nekletsel ter observatie naar het Sint Franciscus Gasthuis werd vervoerd. De vierde inzittende, een 19-jarige man uit Capelle aan den IJssel, werd door brandweer- en GGD-personeel uit de auto gehaald en met een hersenkneuzing, ingeklapte long en een gebroken bekken naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd, waar hij op de intensive-care-afdeling werd opgenomen.


* VERZAMELENDE ILLEGALE AUTORACERS GECONTROLEERD

SPIJKENISSE - Vrijdagavond rond kwart over acht werden op een parkeerplaats bij de Mosterweg en Borgtweg door surveillerende politiemensen enkele tientallen auto's gesignaleerd van illegale autoracers. Daarbij werden de politiemensen geconfronteerd met een grimmige sfeer, waarbij ook bedreigingen werden geuit. Vervolgens werd in de loop van de avond door enkele tientallen politiemensen uit andere districten en van de Verkeerspolitie en Hondenbrigade een verkeerscontrole gehouden. Daarbij werden in totaal zeven aanhoudingen verricht terzake van belediging, bedreiging en het niet voldoen aan een bevel of vordering. E'n automobilist bleek nog een openstaande boete van zo'n 75 euro te hebben en kon direct afrekenen. Rond middernacht werd de verkeerscontrole beëindigd.


* ZOEKACTIE NAAR VERDWENEN JONGETJE
SPIJKENISSE - Vrijdagavond werd in de wijk Vogelenzang en omgeving een grote zoekactie gehouden naar een zesjarig geestelijk gehandicapt jongetje. Het ventje was rond zes uur 's middags op z'n kinderfietsje verdwenen. Tijdens de zoekactie, waarbij ook een politiehelikopter vanaf Schiphol was opgestegen, werd het ventje kort na negen uur door politiemensen aangetroffen op de Sportlaan bij de Groene Kruisweg en weer bij z'n ouders gebracht.


* NA DRANKWEDSTRIJD IN CAFÉ' STOMDRONKEN IN AUTO AANGEHOUDEN

SPIJKENISSE - Surveillerende politiemensen van het Bureau Spijkenisse zetten zaterdagmorgen tegen drie uur op de Valhoek een auto aan de kant, waarvan de 26-jarige uit Spijkenisse afkomstige bestuurder moeite had met de rijkunst. Tijdens de aanhouding verklaarde de Spijkenisser dat hij even tevoren uit een café' was gekomen, waar hij een drankwedstrijd had gehouden met een man, die als passagier naast hem in de auto zat. Na de ademanalyse bleek dat de man zwaar onder invloed van alcohol (2,5 promille). Bovendien was het de tweede maal in vijf jaar dat hij met teveel drank op achter het stuur van z'n auto werd aangetroffen. Het rijbewijs van de man werd dan ook direct ingevorderd. De eveneens dronken mede-inzittende wilde geen politielift naar huis. Aangezien de man zeer slecht te been was en van een rolstoel gebruik moet maken, besloot hij toch op eigen gelegenheid de weg naar huis in te slaan.