Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-08-2002 Persberichten district Heuvelrug, 13.55 uur

Onder invloed

WIJK BIJ DUURSTEDE Vrijdagavond omstreeks 23.50 uur controleerden politieagenten een 53-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede. De man bleek gedronken te hebben. Hij had een alcoholpromillage van 0.8. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur. Als hij de transactie van 190 euro niet op tijd voldoet zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Jongens spelen met LPG-tank

OVERBERG Rond 13.30 uur vrijdagmiddag ontplofte een lpg-tank die in een schuur in Overberg stond. Twee kinderen, die ermee hadden gespeeld, raakten gewond. De kinderen, een jongen van 13 jaar uit Woudenberg en een jongen van 14 jaar uit Leersum, waren in een schuur aan het spelen. Het vermoeden bestaat dat een van de jongens met vuur speelde en de ander de kraan van de gastank opende waardoor een steekvlam ontstond. De 14-jarige jongen heeft nog een geparkeerde staande trekker uit de schuur gereden zodat deze geen vlam zou vatten. Beide jongens zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Gelders Vallei in Ede. De schade aan de schuur is onbekend. Mogelijk dat er bij de brand asbest is vrijgekomen. De brandweer heeft de omgeving van de schuur afgezet. De eigenaar is verteld de schuur niet te betreden in verband met asbestgevaar.

Verkeersongeval

VEENENDAAL Vrijdagmorgen rond 10.15 uur ontstond er op de kruising van de Nieuweweg Noord en de Voorpoort een aanrijding tussen een vrachtauto en een personenauto. Daarbij raakten de verkeerslichten tijdelijk buiten gebruik. De 52-jarige automobilist uit Veenendaal reed over de Voorpoort en sloeg volgens zijn verklaring, linksaf de Nieuweweg Noord in. Hier werd hij van rechts aangereden door de vrachtwagenchauffeur, 19 jaar uit Marknesse. Door de botsing werd een verkeerslicht vernield waardoor de installatie op de kruising op non-actief ging. Medewerkers van de gemeente repareerden het verkeerslicht en maakten het wegdek olievrij. De automobilist klaagde over rugpijn en zou zich onder behandeling stellen van zijn huisarts. De politie onderzoekt de aanrijding.