Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-08-2002
Persberichten district Sittard
Vrijdag 16 augustus 2002

Sittard, auto tegen boom:
Vrijdagmorgen 16 augustus omstreeks 07.45 uur is een automobiliste op de Dr. Nolenslaan te Sittard tegen een boom gereden. De vrouw had vanmorgen even haar aandacht niet gevestigd op de weg en raakte daardoor met haar auto van de weg. Tegen een naast de rijbaan staande boom kwam de auto tot stilstand. De bestuurster als enige inzittende raakte bekneld en moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd. Door een ambulance werd zij naar het Maasland ziekenhuis worden overgebracht. Zij werd opgenomen met inwendig letsel.
Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigd auto weg getakeld.

Sittard, rijden onder invloed:
Vrijdagmorgen 16 augustus 2002 heeft de politie proces-verbaal opgemaakt tegen een 61 jarige inwoner van Sittard wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Het alcoholgebruik van de Sittardenaar werd omstreeks 01.30 uur vastgesteld bij een routinecontrole op de Odasingel te Sittard. De automobilist bleek bij het eerste contact met de politie behoorlijk naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik bevestigd werd door een alcoholblaastest. De automobilist werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van de analyse wees een alcoholpromillage aan van 1.1 promille. Tegen de inwoner van Sittard werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zij auto diende echter te blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Oirsbeek, motordiefstal:
Ten nadele van een 34 inwoner van Schinnen werd donderdag 15 augustus 2002 een motordiefstal gepleegd. Het slachtoffer had zijn motor geparkeerd in de oprit naast zijn woning aan de Holleweg te Schinnen. Terwijl hij in de tuin zat werd tussen 15.15 en 16.30 uur ongemerkt de motor, een zwarte Kawasaki vanaf de oprit ontvreemd. Straatbewoners hadden ook niets van de motordiefstal bemerkt. De benadeelde heeft van de diefstal bij de politie aangifte gedaan.

Geleen, gewond bij verkeersongeval:
Donderdagmiddag 15 augustus 2002 kort na het middaguur heeft op de Jos Klijnenlaan te Geleen een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een afslaande personenauto en een rechtuit rijden de fietster. De 31 jarige automobiliste uit Roermond verleende geen vrije doorgang aan de rechtuit rijdende 72 jarige fietser uit Geleen. Deze laatste kwam door de aanrijding ten val een raakte gewond. Een ambulance heeft het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis waar lichte kneuzingen en een hersenschudding werden vastgesteld.
De politie maakte van het verkeersongeval proces-verbaal op.

Sittard, dronken fietsdief aangehouden:
Een 20 jarige inwoner van Sittard is vrijdagmorgen 16 augustus 2002 door de politie aangehouden wegens openbare dronkenschap en het stelen van een fiets.
De inwoner van Sittard liep vrijdagmorgen omstreeks 01.30 uur zo zat als een Maleier langs de terrassen aan de Markt te Sittard. Slingerend liep hij met een fiets aan de hand en kon meerdere malen zijn evenwicht niet bewaren waardoor hij met fiets en al ten val kwam, dit tot grote hilariteit van de terrasbezoekers die de situatie als een stukje straattheater beschouwden.
De gewaarschuwde politie, die getuige was van een van de valpartijen, heeft de dronkeman meegenomen naar het politiebureau waar hij ter ontnuchtering werd ingesloten. Bij controle bleek dat de fiets kort daarvoor ontvreemd was. Deze werd weggenomen terwijl hij gestald stond voor een coffeeshop. Tegen de dronken inwoner van Sittard werd proces-verbaal opgemaakt. Op advies van een arts werd de verdachte voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis waar hij ter observatie werd opgenomen.

Stein, aanrijding veroorzaakt onder invloed:
De politie heeft vrijdagmorgen 16 augustus 2002 tegen een 46 jarige inwoner van het Duitse Eschweiler proces-verbaal opgemakt wegens het verlaten van een ongevalsplek en het rijden onder invloed. Op de Napoleonsban te Elsloo reed de inwoner van Eschweiler omstreeks 06.40 uur ter hoogte van het Businesspark een verhoogde rotonde op. Daardoor werd de auto aan de onderzijde zwaar beschadigd en verloor de voorbumper terwijl de auto daarbij behoorlijk wat olie begon te lekken. Vervolgens werd ook nog een verkeersbord uit de grond gereden. De auto werd op een afstand van 500 meter va de verhoogde rotonde aangetroffen. De bestuurder probeerde daarna nog van de plaats van het ongeval weg te rijden maar dat lukte niet meer. De vier inzittenden van de auto stapten allen uit de auto en liepen weg. De door een getuige gewaarschuwde politie trof het viertal op de Napoleonsbaan aan. Omdat niet meteen vast kwam te staan wie de bestuurder was geweest werd het viertal door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Sittard. Daar bleek de 46 jarige inwoner van Eschweiler de bestuurder te zijn geweest. De andere drie personen werd daarna meteen in vrijheid gesteld en als getuige gehoord van de aanrijding. De vermoedelijke bestuurder moest daarop een ademanalyse ondergaan. De analyse wees een alcoholpromillage aan tussen 1.5 en 1.6 promille. Tegen de inwoner van Eschweiler werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij zal zich in het kader van snelrecht bij de Officier van Justitie op 21 oktober van dit jaar moeten verantwoorden over zijn rijgedrag. De zwaar beschadigde auto moest door een bergingsbedrijf worden weggesleept.