Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-08-2002 Persbverichten district Sittard (HP 15.25 uur) Zaterdag 17 augustus 2002

Geleen, brand in hooi:
Zaterdagmorgen 17 augustus 2002 is brand ontstaan in een hooiopslag van een manage gevestigd aan Ten Eysden te Geleen. Kort na middernacht bleek brand te zijn ontstaan in een aanhanger met hooi staande op het terrein van de manege. Personeel van de manege begon meteen de brand te blussen. De gewaarschuwde brandweer had daarna het vuur in 10 minuten geblust maar was vervolgens bijna nog een uur bezig met het nablussen. Of de stapel hooi in brand is gestoken kon niet meer achterhaald worden, maar dit wordt niet uitgesloten. De eigenaar van de manege zal vandaag bij de politie aangifte doen.

Geleen, winkeldief:
De politie heeft vrijdag 16 augustus 2002 tegen een 28 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats proces-verbaal opgemaakt wegens het plegen van een winkeldiefstal waarbij gebruik werd gemaakt van een geprepareerde tas.
De winkeldief werd vrijdagmiddag in een grootwinkelbedrijf aan de Markt te Geleen op heterdaad betrapt bij het wegnemen van twee T-shirts ter waarde van 34 euro per stuk. Nadat de man beide T-shirts aan de kassa niet ter betaling aanbood greep het personeel aan de uitgang in. Bij onderzoek bleek dat de door de verdachte gebruikte tas een geprepareerde tas was om de diefstalbeveiliging te kunnen omzeilen. Aan het politiebureau werd tegen de winkeldief proces-verbaal opgemaakt. De tas werd door de politie in beslag genomen. Na verhoor kon hij huiswaarts. Hij zal in het kader van snelrecht worden vervolgd.

Sittard, hevige rookontwikkeling in flatgebouw: Vrijdagavond 16 augustus 2002 hebben de brandweer en de politie moeten uitrukken na een brandmelding in een flatgebouw aan de Albrecht Rodenbachstraat te Sittard.
Flatbewoners belden het alarmnummer van 112 na het bemerken van een hevig rookontwikkeling in hun flat. De brandweer rukte uit met drie blusvoertuigen. Bij onderzoek bleek dat een 85 jarige medebewoner vergeten was een pan van het vuur te halen, waardoor de inhoud van de pan verbrandde, hetgeen gepaard ging met een hevige rookontwikkeling. Na het verwijderen van de pan en het luchten van het flatgebouw was het probleem ook meteen opgelost.