Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-08-2002 Persberichten Heerlen en Kerkrade (HP 15.30 uur) Zaterdag 17 augustus 2002

District Heerlen:

Brunssum, alcoholcontrole:
Vrijdagavond 16 augustus en zaterdagmorgen 17 augustus hebben op verschillende plaatsen in Brunssum alcoholcontroles plaatsgevonden. Een bestuurder bleek teveel gedronken te hebben. De controles vonden plaats tussen 20.00 en 03.00 uur op de Burgemeester Boschstraat, de Kennedylaan, Kruisbergstraat, Akerstraat en de Trichterweg. In het totaal werd van 117 bestuurders een alcoholblaastest afgenomen waarvan de uitslag van slechts een test positief bleek te zijn. Deze 36 jarige automobilist woonachtig in Geilenkirchen werd meegenomen naar het politiebureau waar de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf tussen 1.0 en 1.1 promille. Tegen de inwoner van Geilenkirchen werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto diende echter nog 4 uur te blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Voerendaal, dronken brokkenpiloot:
Een 29 jarige automobilist woonachtig in het Poolse Raciborz heeft vrijdagavond 16 augustus 2002 kort voor 23.00 uur een verkeersongeval veroorzaakt op de Oude Schoolstraat te Voerendaal. De automobilist reed op deze straat een geparkeerde personenauto aan die door de kracht waarmee de aanrijding gebeurde daarna nog twee andere autos beschadigde. De veroorzaker raakte na de aanrijding in een shock en moest door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden. Omdat de bestuurder naar het gebruik van alcohol rook heeft een politiearts een poging gedaan om van de automobilist een bloedproef af te nemen. De automobilist die tot dan toe redelijk Duits sprak, begreep op het moment dat de arts een spuit te voorschijn haalde er niets meer van. Ook bleek hij op dat moment geen Duits meer te verstaan en ook niet meer te kunnen spreken. De politie heeft tegen de automobilist proces-verbaal opgemaakt. Zijn zwaar beschadigde auto en het rijbewijs werden in beslaggenomen.
Het wegdek dat op meerdere plaatsen verontreinigd was door olie, diende door de brandweer te worden gereinigd.

Heerlen, fietsdief aangehouden:
Een 19 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdagavond 16 augustus 2002 door de politie aangehouden na het plegen van een winkeldiefstal.
Een getuige waarschuwde de politie omstreeks 22.00 uur met de mededeling dat een jongen uit een fietsenrek aan het station een fiets had weggenomen en ermee was weggelopen in de richting van de Parallelweg te Heerlen. De getuige verstrekte een goed signalement van de fietsdief waarop een onderzoek ingesteld werd. Op de Geerstraat zag de politiepatrouille een jongen lopen die een fiets voortduwde en de achterkant van de fiets steeds optilde. Bij het zien van de politie zette de fietsdief het meteen op een lopen maar kon na een korte achtervolging aangehouden worden. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt.

Heerlen, motoren gestolen:
Vrijdag 16 augustus 2002 werden op twee verschillende plaatsen in Heerlen motoren ontvreemd. Vanaf de Dr. Poelsstraat te Heerlen werd tussen 11.45 en 13.30 uur een motor van het merk Yamaha ontvreemd ten nadele van een 38 jarige inwoner van Hoensbroek terwijl in de avonduren vanaf het Ammonietenerf ten nadele van een inwoner van Banholt een motor van het merk Suzuki werd weggenomen. De eigenaar wilde omstreeks 22.30 uur zijn gestalde motor gaan gebruiken maar ontdekte dat deze weggenomen was. Beide slachtoffers hebben van de diefstal aangifte bij de politie gedaan.

District Kerkrade

Mechelen, woninginbraak:
In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft in een woning aan de Mechelbeeklaan in Mechelen een inbraak plaatsgevonden. De bewoner die zaterdagmorgen omstreeks 03.00 uur thuiskwam ontdekte dat er in de tijd dat hij zijn woning had verlaten er ongewenst bezoek in zijn woning was geweest. De inbrekers verschaften zich de toegang tot de woning door de voordeur open te breken. De gehele woning werd doorzocht waarbij een grote hoeveelheid audioapparatuur bestaande uit, videorecorder, geluidboxen, dvd-spelers, minidisks en enkele honderden euro werden weggenomen. De eigenaar heeft bij de politie aangifte gedaan.

Landgraaf, rijden onder invloed:
Een 42 jarige inwoner van Landgraaf is zaterdagmorgen 17 augustus 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Een politiepatrouille zag omstreeks 04.45 uur een personenauto met erg lage snelheid en met een slingerende gang over de Moltweg rijden. De bestuurder van de betreffende auto werd daarop door de politie gecontroleerd. Hij diende een blaastest te ondergaan, maar voerde deze opzettelijk verkeerd uit. De bestuurder werd daarop aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Ondanks diverse mededelingen niet opnieuw het onderzoek te saboteren voerde de inwoner van Landgraaf aan het politiebureau ook de ademanalyses onjuist uit. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt wegens het opzettelijk weigeren van de blaastest en de ademanalyses. Het rijbewijs van de automobilist werd door de politie ingevorderd. Na verhoor kon hij in de loop van de morgen huiswaarts.

Landgraaf, insluiping:
Vrijdagmiddag 16 augustus 2002 heeft een insluiper toegeslagen in een woning aan de Willem II laan te Landgraaf. De bewoners waren in de tuin en genoten van de zon. Ongemerkt wist een man de woning binnen te sluipen en uit de woonkamer een lap-top te ontvreemden. De bewoner die tot kort daarvoor op deze lap-top gewerkt had en op een gegeven moment deze weer wilde gaan gebruiken kon zijn eigendom nergens meer vinden. Hij heeft van de insluiping en de diefstal bij de politie aangifte gedaan.