Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-08-2002
Persberichten district Maastricht (HP 15.30 uur) Zaterdag 17 augustus 2002

Maastricht, ernstig gewond bij verkeersongeval:

Een 56 jarige inwoner van Maastricht is vrijdag 16 augustus 2002 ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Brusselseweg te Maastricht.
Op het fietspad van de Brusselseweg te Maastricht reed omstreeks 18.00 uur een fietser die ingehaald werd door een 17 jarige bromfietser uit Lanaken. Bij de inhaalmanoeuvre raakten beide bestuurders elkaar waardoor de fietser ernstig ten val kwam en gewond raakte. De 56 jarige fietser werd met een ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht waar een schedelbasisfractuur werd geconstateerd. Het slachtoffer is opgenomen op de afdeling intensive-care. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht. Zij is nog op zoek naar getuigen die het verkeersongeval hebben zien plaatsvinden. De getuigen kunne contact opnemen met de politie in Maastricht telefoon 0900-8844.

Maastricht, dure paté:
Een 56 jarige inwoner van Margraten is vrijdagavond 16 augustus 2002 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. In een supermarkt gevestigd in de Brusselsepoort te Maastricht nam de inwoner van Margraten omstreeks 18.30 uur een pakje verpakte paté weg en stak dit in zijn broekzak. Zonder te betalen verliet de winkeldief de supermarkt maar werd aan de uitgang ter verantwoording geroepen door het personeel. De gewaarschuwde politie maakte aan het bureau proces-verbaal op tegen de dief. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 115 euro.

Maastricht, man gewond bij steekpartij:
Zaterdagmorgen 17 augustus 2002 is een man gewond geraakt bij een onenigheid op de Kesselskade te Maastricht. De verdachte werd door portiers van een discotheek overmeesterd.
Om nog onbekende reden kregen zaterdagmorgen omstreeks 03.30 uur twee mannen ruzie met elkaar bij de uitgang van een discotheek aan de Kesselskade te Maastricht. Eerst was er verbaal onenigheid gevolgd door het uitdelen van een klap. Daarna werd door een van de partijen, een 19 jarige man, met een mes gestoken waarbij een 25 jarige inwoner van Maastricht in de borst werd geraakt en tevens aan het oor gewond raakte, waarbij heel wat bloed werd verloren. Het slachtoffer werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor verder behandeling. Het slachtoffer werd opgenomen. Zijn juiste verwondingen zijn nog niet bekend.
Portiers van de discotheek konden meteen na de steekpartij de verdachte overmeesteren. Hij kon ter plaatse gehouden worden tot de komst van de politie. Ook het gebruikte mes werd aangetroffen. Dit werd de messentrekker afhandig gemaakt door de portiers. De verdachte is ingesloten in het politiebureau voor het instellen van een verder onderzoek.