Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Drie NK's tijdens Menwedstrijd Tilburg 2002

08/08/2002

Tilburg, 8 augustus 2002
Maar liefst 85 tandems, enkel-, twee- en vierspannen staan er op de deelnemerstlijst van Menwedstrijd Tilburg 2002, die gehouden worden op 17 en 18 augustus a.s. En niet de minste namen: oud-wereldkampioenen IJsbrand Chardon en Mieke van Tergouw, alle nationale kampioenen van 2001 zoals Riny Rutjens, Ton Monhemius en Aart van de Kamp en natuurlijk vierspanrijder Piet Voskens, gastheer van het evenement. Een weekend dus dat bol staat van de mensport en dat op zondagmiddag afgesloten wordt met de huldiging van maar liefst drie Nederlandse kampioenen, te weten in de rubrieken tandems, tweespannen pony's en paarden.

Voor de vierde maal in de successie worden er op en rond de terreinen van Stalhouderij Bien Venue aan de Bredaseweg te Tilburg nationale menwedstrijden gehouden en evenals voorgaande jaren is deze wedstrijd door de KNHS aangewezen voor de finale van maar liefst drie nationale kampioenschappen.
De organisatie van Menwedstrijd Tilburg 2002, de Stichting Bevordering Wedstrijdmensport, is verheugd met de enorme toeloop van deelnemers, want naast nationale menners weten inmiddels ook buitenlandse sporters Tilburg te vinden, zoals Belgisch vierspankampioen Gert Schrijvers.

Voor de enkelspannen zal Tilburg een laatste test zijn voordat de equipe 10 dagen later afreist naar het Franse Conty voor het wereldkampioenschap aldaar. Ook de vierspannen krijgen in Tilburg nog een laatste mogelijkheid om de laatste puntjes op de `i' te zetten. De nadruk zal vanzelfsprekend dit weekend liggen bij de tweespannen paarden, pony's en tandems - deze rubrieken verrijden in Tilburg hun Nederlands kampioenschap. Bij de tweespannen paarden is regerend Nederlands kampioen Riny Rutjens nagenoeg zeker van de titel, maar voor de overige plaatsen op het podium en in de andere twee rubrieken zal er nog op het scherpst van de snede moeten worden gestreden.

Maar er is nog meer bij Bien Venue te doen afgezien van topsport. Een gezellig strodorp met een aantal informatieve standjes, leuke kinderattracties zoals een springkussen en een schatgravers-zandbak. De toegang is gratis, dus nog meer reden om op zaterdag 17 of zondag 18 augustus a.s. naar Tilburg te komen!