Gemeente Hoogeveen

Sponsorfietstocht "een ketting van ballonnen"

Persbericht Vereniging ouders, kinderen en kanker (VOKK)

Van 17 t/m 25 augustus gaat er een landelijke sponsorfietstocht van start, uitgaande van de vereniging ouders kinderen en kanker. 25 jongeren stappen op de pedalen om te laten zien dat er leven is met kanker. De groep bestaat uit broers en zussen van kinderen met kanker en (ex)patiëntjes.

Hun doel is om met deze tocht de huidige patiëntjes een hart onder de riem te steken. Tegelijkertijd willen ze geld ophalen voor informatiemateriaal voor ouders van kinderen met kanker en voor een ziekenhuis in Oost-Europa waar de faciliteiten voor kankerpatiëntjes lang niet zo goed zijn als hier.

Tijdens de fietstocht bezoeken de jongeren de kinderoncologische afdelingen van de academische ziekenhuizen en worden ze ontvangen door burgemeesters van grote steden zoals bijvoorbeeld de heer Cohen, de heer Opstelten en mevrouw Brouwer-Korf. Bovendien worden ze bijgestaan door bekende nederlanders zoals schaatsers Erben Wennemars en Jacco Jan Leeuwang, ex-hardloopster Nelli Cooman en paralympicskiër Kjelt Punt.

De kankerpatiëntjes op de oncologische afdelingen van de ziekenhuizen zorgen voor een extra "ketting van ballonnen" door tekeningen aan ons mee te geven voor hun medepatiëntjes in het volgende ziekenhuis dat wij bezoeken.

---



Gemeente Hoogeveen