KERK VAN JEZUS CHRISTUS
http://www.kerkvanjezuschristus.nl

Gezin staat centraal in de tempel in Zoetermeer

Persbericht

Gezin staat centraal in de Tempel in Zoetermeer

De Tempel is van 17 t/m 31 augustus geopend voor het publiek. Waarom bouwt de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen eigenlijk tempels? Wat gebeurt er precies in tempels als straks na de inwijding de deur van het Huis des Heren dichtgaat en alleen trouwe leden nog toegang hebben?

De tempels van deze christelijke kerk zijn heilige gebouwen waar antwoorden worden gegeven op vragen over 'het waarom van het leven'. Net als in tempels vanouds ontvangen de leden hier onderricht, zij sluiten verbonden en komen er dichter tot de Heer. Dit brengt innerlijke vrede in een woelige wereld en helpt hen een beter christen te zijn.
Het tempelwerk heeft voor het merendeel te maken met het gezin. Zo kunnen in een tempel bruid en bruidegom niet slechts voor dit leven maar ook voor de eeuwigheid trouwen. Kinderen worden aan hun ouders 'verzegeld', waardoor zij de zekerheid krijgen dat de familieband over het graf voortduurt.

'Tempels zijn in wezen monumenten voor ons geloof in een leven na de dood,' aldus Hans Noot, woordvoerder van de kerk in Nederland. 'In navolging van het voorbeeld van Jezus, kunnen wij in de tempel ook verbonden sluiten voor onze overleden voorouders. Vervolgens staat het die personen in de geestenwereld vrij om de verbonden die voor hen zijn verricht zoals de doop te aanvaarden of te verwerpen.' Dit is de achtergrond van de grote belangstelling die leden van de Kerk van Jezus Christus voor genealogie hebben.

Voor de leden van de kerk is de tempel een bijzonder plaats - het Huis des Heren. Zij onderscheidt zich van de kerkgebouwen die door de weeks voor activiteiten en 's zondags voor erediensten worden gebruikt. Omdat de tempel een unieke plaats is, worden uitsluitend de mooiste materialen en het beste vakmanschap gebruikt bij de constructie ervan. Ad Buckens (hoofduitvoerder HBG Utiliteitsbouw regio West) beaamt: 'Zowel de constructie als de afwerking is van uitzonderlijk hoge kwaliteit. De tempel aan de Osijlaan 2 is van buiten bekleed met 3000 m2 natuursteen (Italiaans graniet) en van binnen is met kersenhout gewerkt.'
Op de 22 meter hoge top prijkt een beeld van Moroni, een historische figuur uit het Oude Amerika van 400 na Chr. Hij is de laatste profeet in het Boek van Mormon, dat de leden naast de Bijbel zien als een tweede getuige van Jezus Christus. Onder de tempel (die een oppervlakte heeft van 2700 m2) is een parkeerkelder, die plaats biedt aan ongeveer 40 auto's.
De architect is Albert van Eerden van architectenbureau Meijer en Van Eerden in Zoetermeer.

Van 17 t/m 31 augustus is iedereen van harte welkom om de tempel van binnen te bezichtigen. Voor meer informatie, kijk op www.kerkvanjezuschristus.nl


---

---
De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen is één van de snelst groeiende christelijke kerken ter wereld met meer dan 11 miljoen leden. De kerk vult het evangelie van Jezus Christus op een praktische manier in door o.a. mensen te helpen bij het opbouwen van gelukkige en sterke gezinnen. Ook stimuleert zij genealogie als middel om de banden met onze voorouders te versterken. Het hoofdkantoor van de kerk is gevestigd in Salt Lake City (Utah) in de Verenigde Staten. Gordon B. Hinckley is profeet en president van de kerk.

Voor verdere inlichtingen en fotomateriaal:
De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen Ineke den Hollander
Tel.023-5263517
mediahulp@kerkvanjezuschristus.nl

The Communication Force
Klaas Klunder
Tel. 020-5470199 / 06-53225840
klaask@communicationforce.com

15 aug 02 12:34