NOS


Nieuwe items in Langs de Lijn
16-08-2002
Het sportprogramma NOS Langs de Lijn op zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur op Radio 1 ondergaat een aantal veranderingen. Vanaf zaterdag 17 augustus is er geregeld een viertal nieuwe onderdelen te beluisteren. Deze onderdelen zullen het programma nog afwisselender maken, vooral op de zaterdagen dat er geen grote sportevenementen zijn. De live-verslaggeving van sportevenementen blijft voorop staan.

Een van de nieuwe onderdelen bestaat uit een panel, waarin twee journalisten, trainers, spelers, oud-spelers of cabaretiers commentaar geven op actuele sportkwesties. De luisteraars van Radio 1 kunnen meepraten met het panel. Iets na half twee worden in het NOS Radio 1 Journaal een of meerdere stellingen bekend gemaakt waarop luisteraars kunnen reageren via een gratis 0800-nummer.

In 'Het nieuwe leven van' maakt Bas Ticheler een reportage over voormalige topsporters die een nieuwe maatschappelijke carrière hebben opgebouwd.

Tevens komt er een jeugdrubriek. In dit onderdeel gaat een jongen of meisje met een verslaggever naar zijn of haar sportidool.

In het onderdeel 'Sorry' doet een sporter, bestuurder, trainer of scheidsrechter telefonisch openlijk boete.

Deze vier onderdelen zullen regelmatig terug keren in de reguliere middaguitzending van NOS Langs de Lijn. Aanstaande zaterdag zijn zowel het panel als 'Het nieuwe leven van' voor het eerst te beluisteren in NOS Langs de Lijn. Het panel zal te beluisteren zijn in het eerste uur (14.00-15.00 uur) en 'Het nieuwe leven van' in het laatste uur van de uitzending (16.00-17.00 uur).

De bestaande rubrieken, zijnde het humoristische weekoverzicht, de sportcolumn van Tim Overdiek, de gesprekken van oud-professional Hennie de Romijn en het wekelijkse voetbalinterview, blijven natuurlijk gehandhaafd.