Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 17-08-2002 2e persbericht van zaterdag 17 augustus 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte brandstichting aangehouden Op het politiebureau aan de Mathildelaan is zaterdag om 13.50 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij meldde zich bij de politie. De man wordt ervan verdacht dat hij in de nacht van vrijdag op zaterdag brand heeft gesticht in een loods aan de Hoogstraat. De loods, waarin diverse goederen voor onder andere Polen staan, brandde helemaal uit. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Diefstal auto
Vanaf de Tivolilaan is in de nacht van vrijdag op zaterdag een grijze Subaru met het kenteken GV-GV-50 gestolen.

Helmond: Zakkenrollerij
Zaterdag tussen 8.45 en 9.00 uur is in een supermarkt op winkelcentrum Brouwhorst de portemonnee van een 43-jarige Helmondse vrouw gestolen. Ze had de portemonnee in haar afgesloten tas en bij de kassa zag ze dat de tas open was en de portemonnee verdwenen. In de portemonnee zat 350,=.

Helmond: Vechtersbazen aangehouden
Op de Willem Beringstraat zijn zaterdag om 11.15 uur drie inwoners van Helmond aangehouden. Zij zijn 16, 18 en 24 jaar oud. Zij waren met elkaar aan het vechten. Twee hielden op toen de politie ter plaatse kwam maar de 24-jarige bleef doorvechten. Met pepperspray kon hij gestopt worden. Na verhoor op het bureau konden ze naar huis. Zij kregen een proces-verbaal voor het vechten op straat. Waarover de ruzie ging is niet bekend.

Best: Caravan weg
In de nacht van vrijdag op zaterdag is vanaf het Johan Frisopark een witte caravan van het merk Hobby gestolen. Met de caravan verdween ook de kampeeruitrusting. De waarde van de caravan is ongeveer 7000,=. De caravan was voorzien van een disselslot.

Deurne: Inbraken
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Reeksenakker. Door een gaatje te boren kon een raam opengemaakt worden. Uit de woning verdwenen een fotocamera en een telelens.

In dezelfde straat werd in die nacht ingebroken in een garage bij een woning. De garagedeur was niet afgesloten. Er verdwenen twee mountainbikes, twee bromfietsuitlaten en een paar sportschoenen.

Mierlo: Onderzoek ontploffing
De explosie die vrijdagavond achter een woning aan de Loeswijk plaatsvond is mogelijk ontstaan door een defecte verwarmingsketel. Om daar zeker van te zijn moet de ketel nader onderzocht worden. De ketel hing in een stenen schuur/garage achter de woning. Bij het onderzoek werd in de verwoeste schuur ook een hennepkwekerij gevonden. Door de ravage kon de kwekerij nog niet geruimd worden. Een klein gedeelte van de kwekerij was zichtbaar. Daar stonden ongeveer 60 hennepplanten. De bewoner wordt over deze kwekerij gehoord.