NOS




---

Nieuw programma 'Studio Voetbal' van start

15-08-2002

Nieuw opiniërend voetbalprogramma bij NOS

Zondag 18 augustus is het zover. De NOS zendt dan de eerste Studio Voetbal uit, het nieuwe opiniërende voetbalprogramma van NOS Studio Sport. De uitzending is van 22.45 tot 23.20 uur te zien op Nederland 2. De presentatie is wisselend in handen van Jack van Gelder en Humberto Tan. Vaste analyticus is Youri Mulder. Hugo Borst verzorgt wekelijks een gesproken column.

NOS Studio Voetbal is een van de drie nieuwe programma's van NOS Studio Sport in het komende seizoen. Het programma richt zich op de Holland Casino Eredivisie en wordt elke week live uitgezonden vanuit Hilversum. In iedere NOS Studio Voetbal-uitzending wordt aan de hand van samenvattingen en computeranimaties teruggeblikt op de gespeelde wedstrijden van het afgelopen weekeinde.

Deze eerste aflevering wordt gepresenteerd door Jack van Gelder, die terzijde wordt gestaan door Youri Mulder. Te gast in deze uitzending zijn Ruud Gullit, oud-topvoetballer en voormalig trainer van Chelsea, en Chris van Nijnatten, hoofd voetbal bij NOS Studio Sport. Ze geven alle vier hun visie op het gespeelde voetbal van deze competitieronde. In deze uitzending is er speciale aandacht voor de wedstrijd Ajax - FC Utrecht, met name voor het duel tussen de nieuwe linksbuiten van Ajax, international Viktor Sikora, en de rechtsback van FC Utrecht, de Belg Stein Vreven.

Kijkers kunnen via internet (www.nos.nl) reageren op een aantal stellingen. Deze stellingen worden aangekondigd in de NOS Studio Sport-uitzending van 20.15 tot 20.50 uur op zondagavond. Een aantal reacties wordt meegenomen in de paneldiscussie.
---