Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 18-08-2002
1e persbericht van zondag 18 augustus 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man gooit met stenen
Op de Jeroen Boschlaan is zaterdag om 23.40 uur een 40-jarige bewoner van die straat aangehouden. De man gooide vanaf de derde verdieping van de flat waar hij woont stenen naar beneden. De man was geestelijk in de war. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan. Niemand raakte gewond, maar andere bewoners van de flat voelden zich bedreigd.

Eindhoven: Man steelt gsm
Op de camping van een muziekfestijn aan de Genneperweg is zondag om 5.05 uur een man aangehouden. De identiteit van de man staat nog niet vast omdat hij steeds een andere naam opgaf. De man was door de bewaking van het terrein betrapt bij de diefstal van een gsm uit een tent. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Autodievegge
Zondag om 6.50 uur is op de Piuslaan een 33-jarige Eindhovense vrouw aangehouden. Zij reed in een Opel Kadett die in de nacht van zaterdag op zondag vanaf de Biesterweg was weggenomen. Het contactslot van de auto was opengebroken.

Helmond: Man verdacht van brandstichting
In zijn woning aan de Pastoor van de Spijkerstraat is zaterdag om 21.40 uur een 36-jarige Helmonder aangehouden. Dat gebeurde nadat die avond rond 20.30 uur de berging van een woning aan de Dolomieten in vlammen was opgegaan. Getuigen hadden gezien dat de man daar brand had gesticht. De man is voor onderzoek ingesloten.

Maarheeze: Aanhanger gestolen
Vanaf De Hommelberg is in de nacht van vrijdag op zaterdag een aanhanger met een blauw dekzeil gestolen. Het merk is Raema en de waarde ligt rond de 1400,=.

Bakel: Motorrijder overleden bij aanrijding
Op de kruising Aarle Rixtelseweg Nuijenseind Mathijseind is zaterdag om 18.55 uur de 40-jarige Martinus Knapen uit Deurne bij een verkeersongeval om het leven gekomen. De man reed met zijn motor over de Aarle Rixtelseweg in de richting van Bakel. De Aarle Rixtelseweg is voorrangsweg. Toen hij de kruising opreed kwam vanaf het Nuijenseind een personenauto met een 47-jarige Helmonder achter het stuur, de kruising opgereden. De automobilist gaf de motorrijder geen voorrang en een aanrijding was het gevolg. De motorrijder overleed ter plaatse.

Gemert: Inbraken
Zaterdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Prinses Irenestraat. Men kwam binnen door in te klimmen door een bovenlicht. Er verdwenen een videocamera, een digitaal fototoestel en een onbekend geldbedrag.

Tussen vrijdagmiddag en zondagmorgen is ingebroken in een woning aan het Nuijenseind. Van een toegangsdeur werd de ruit vernield. Er werd een geldkistje met ongeveer 3000,= gestolen.

Reusel: Bromfietser onder invloed
Op de Wilhelminalaan is zondag om 3.35 uur een 17-jarige bromfietser uit Reusel betrapt op het rijden onder invloed. Zijn promillage was ruim 1,4. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Eersel: Bromfietser gewond
Bij een aanrijding op de T-kruising Kapelweg Voortseweg is zaterdag om 21.50 uur een 17-jarige bromfietser uit Eersel gewond geraakt. Hij reed vanuit de Voortseweg de kruising op en gaf een 23-jarige automobiliste uit Eersel geen voorrang. De jongen is met een gebroken been naar het MMC in Veldhoven gebracht.

Valkenswaard: Vechterbaas aangehouden
Zondag om 3.20 uur is op de Markt een 29-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij sloeg en schopte een 19-jarige man uit Hamont-Achel zodanig dat deze onderuit ging. De verdachte werd voor onderzoek ingesloten. Het slachtoffer raakte niet noemswaardig gewond. Een 21-jarige man uit Valkenswaard ging ook de cel in. Hij jutte een groep personen op om de aangehouden verdachte uit de politieauto te bevrijden.

Veldhoven: Automobilist onder invloed rijdt door na aanrijding Op de Vijverstraat is zaterdag om 20.05 uur een 22-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. Hij was met zijn auto op de Kruisstraat tegen een verkeersgeleider gereden. Daarna was hij doorgereden. Niet ver, want het voorwiel van zijn auto was door de aanrijding afgebroken. De man bleek gedronken te hebben en blies ruim 1,4 promille. Het rijbewijs is ingevorderd.