Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 18-08-2002 Mediaberichten 18 augustus (10.00 uur)

ROERMOND Diefstal motor en scooter

ROERMOND Vanaf twee parkeerplaatsen in Roermond zijn zaterdagmorgen een motor en een scooter gestolen.

Op de Stadsweide parkeerde een 30-jarige man uit Neuss zijn Ducati motor ter waarde van 6000 euro. Na het winkelen ontdekte de man dat zijn motor gestolen was. Een 55-jarige man uit Wuppertal werd gedupeerd voor ongeveer 2900 euro nadat zijn Piaggio scooter vanaf een parkeerplaats aan de Sint Wirosingel werd ontvreemd.

LIMBURG-NOORD 760 verkeersboetes

LIMBURG-NOORD Bij diverse verkeerscontroles heeft de politie vrijdag en zaterdag 760 boetes uitgedeeld.

Bij een snelheidscontrole op de Molenbergweg in Herkenbosch overschreden zaterdagmorgen vijf automobilisten de maximale limiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg hier 67 km per uur. Deze controle werd met de lasergun uitgevoerd.

In Montfort overschreden zaterdagmiddag zeven gecontroleerden de maximale limiet van 50 km per uur. De politie controleerde met de lasergun op de Waarderweg. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 76 km per uur.

Op de Grathemerweg in Kelpen-Oler overschreden zaterdagmorgen 85 van de 612 passanten de maximale limiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 82 km per uur.

Op de Napoleonsweg in Neer overschreden vrijdag in totaal 427 passanten de maximale limiet van 50 km per uur. Het verkeershandhavingsteam controleerde op verschillende tijdstippen in totaal 4300 bestuurders. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 87 km per uur.

Op de Maaseikerweg in Weert controleerde het verkeershandhavingsteam vrijdagmorgen de snelheid van 1240 passanten. Hiervan reden er 50 harder dan de toegestane limiet van 50 km per uur en de hoogstgemeten snelheid bedroeg 99 km per uur.

Op de Horsterweg in Blerick controleerde de politie vrijdag de snelheid van het verkeer na aanleiding van vele klachten van de bewoners. In 1,5 uur werden 18 bekeuringen uitgeschreven voor bestuurders die de maximale limiet van 30 km per uur negeerden. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 64 km per uur.

Op de Roermondsewg in Weert bekeurde het verkeershandhavingsteam vrijdagmiddag 112 passanten die de maximale limiet van 50 km per uur overschreden. De hoogstgemeten snelheid van dit controlepunt is niet bekend. In totaal passeerden 1140 voertuigen de controle.

Op verschillende plaatsen in Steyl controleerde twee motorrijders van de politie vrijdagmorgen met name brom- en snorfietsen. In totaal werden 16 boetes uitgedeeld. Variërend van een te hoog vermogen tot het negeren van rood licht.

Op het Heufke in Roggel controleerde de politie vrijdag de snelheid van 67 voertuigen. Hiervan overschreden er 40 de maximale limiet van 30 km per uur. De hoogstgemeten snelheid is niet bekend.