Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-08-2002
Persberichten district Rijn & venen, 10.50 uur

Buit beroving terug bij eigenaar

OUDEWATER In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 01.00 uur, is een 23-jarige inwoner van Oudewater aan de Lange Burchwal bewusteloos geslagen en vervolgens beroofd van zijn portemonnee en mobiele telefoon waarvan hij aangifte deed (zie persbericht Rijn & Venen van 17-08-02). Zaterdagmiddag belde de man naar het politiebureau met de mededeling dat hij zijn spullen weer terug had. Iemand had zijn portemonnee, weliswaar zonder geldbedrag, en mobiele telefoon door zijn brievenbus gedaan.

Motorrijder uit de bocht gevlogen

LOENERSLOOT In de nacht van zaterdag op zondag is een 34-jarige motorrijder uit Zandvoort op de Rijksweg A12 gewond geraakt.

Het slachtoffer is vermoedelijk uit de bocht gevlogen. De man is met een gebroken arm overgebracht naar het VU ziekenhuis in Amsterdam. Het voertuig is met onbekende schade weggetakeld.

Aanrijding letsel

WILNIS Bij een aanrijding met een motorrijder is een 41-jarige fietser aan de Amstelkade rond 10.00 uur zaterdagochtend gewond geraakt.

Het ongeval ontstond toen de fietser, een inwoner van Alphen a/d Rijn, de bocht te ruim nam en vermoedelijk uit balans raakte en daarbij de motorrijder die vanuit tegenoverstelde richting naderde, licht raakte.

De fietser liep verwondingen op aan zijn heup en is overgebracht naar het Hofpoort. De motorrijder, een 50-jarige inwoner van Haarlem, bleef ongedeerd. Zowel de fiets als het motorvoertuig bleven nagenoeg schadevrij.