Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-08-2002 Persberichten districten Stad Utrecht, 13.55 uur

Controle Wet Wapens en Munitie

UTRECHT Op basis van een ingesteld onderzoek heeft de politie vrijdagavond 16 augustus in diverse panden in Utrecht een controle op de Wet Wapens en Munitie uitgevoerd. In totaal werden negen mannen in de leeftijd van 25 tot 34 jaar afkomstig uit Utrecht, Bilthoven Maarssen en Almere-Buiten aangehouden. Een van hen bleek illegaal in Nederland te verblijven. Het gaat om een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingendienst. Bij de diverse zoekingen werden 2 vuurwapens met munitie aangetroffen, een kogelwerend vest, een kleine hoeveelheid harddrugs en een kleine hennepplantage van 81 planten. De plantage is ontmanteld. Vier verdachten zijn inverzekering gesteld. De anderen zijn na verhoor heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rumoerige Dance Event

UTRECHT Tijdens het Dance Event op het Vredenburg en het Neude was het zaterdagavond 17 augustus druk en rumoerig. Vooral op het Vredenburg was de sfeer bij tijd en wijle vervelend. Met de hulp van de hondenbrigade kon de openbare orde gehandhaafd worden. Door veel aanwezig te zijn en direct contact te maken met de feestgangers bleef het bij twee aanhoudingen.

Zo werd rond 23.30 uur een 15-jarig meisje uit Utrecht door een onbekend gebleven man in haar gezicht geslagen. De politie heeft nog gezocht naar de man, maar kon hem in de drukte niet vinden. Rond 01.30 uur zagen surveillerende agenten een groot aantal mensen rennen over het Vredenburg. Zij gingen er achteraan en zagen dat er een vechtpartij geweest was tussen twee mannen, een van 34 en een ander van 38 jaar, beiden uit Utrecht. De 34-jarige man zou de 38-jarige Utrechter, werkzaam als beveiligingsbeambte voor het Event, bedreigd hebben met een kapot bierglas. De 38-jarige Utrechter heeft aangifte gedaan bij de politie. De 34-jarige man is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

De Dienst Stadsbeheer heeft gedurende de avond diverse geluidsmetingen verricht. Daarbij werd eenmaal een overtreding geconstateerd. Het geluid is direct teruggebracht naar het toegestane niveau. In totaal zijn zon dertig klachten van buurtbewoners bij de politie gemeld. Om
01.00 uur was de muziek afgelopen.


Dief aangehouden

UTRECHT Omstreeks 05.45 uur zaterdagmorgen meldde een passant dat hij een dief had overlopen. De verdachte, een 23-jarige man uit Kesteren, was bezig een fiets van een vaartuig, afgemeerd in de Passantenhaven aan de Catharijnesingel, open te breken. Toen hij werd overlopen door een passant, ging hij ervandoor. Op basis van het signalement kon de politie de verdachte op de Pelmolenweg aanhouden. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Omstreeks 05.50 uur meldde een getuige dat hij een man had zien inbreken in een voertuig dat geparkeerd stond aan de Tannhauserdreef. Op basis van het signalement hielden agenten op de Rhonedreef een 29-jarige man uit Utrecht als verdachte aan. Hij droeg een tas bij zich met daarin een autoradio, diverse cds en inbrekerswerktuig. De man is overgebracht naar het politiebureau. De eigenaar van de auto, een 29-jarige vrouw uit Prinsenbeek, is op de hoogte gebracht van de aanhouding en kon bevestigen dat de goederen uit haar auto afkomstig waren. De verdachte is met een dagvaarding heengezonden.

Mishandeling
UTRECHT - Rond 22.50 uur zaterdagavond werd de politie gestuurd naar de Wezerdreef waar iemand mogelijk mishandeld was. Daar zagen de agenten een man, 33 jaar uit Utrecht, met een kind op zijn arm over straat lopen. Hij gebaarde de agenten te stoppen, stapte vervolgens zonder iets te zeggen in de politieauto en sloot zichzelf op. De moeder van het kind, een 32-jarige vrouw uit Utrecht, kwam ook aanlopen. Zij vertelde dat zij door haar vriend geslagen was en wilde haar kind terughebben.

Uit getuigenverklaringen kwam naar voren dat de man, die inmiddels in de politieauto zat, even daarvoor een andere auto tot stoppen had gedwongen. De inzittenden vertrouwden hem niet en sloten zichzelf in de auto op. De man werd hierop gewelddadig en schopte een aantal deuken in de auto. De politieagenten hebben hierop vader, moeder en dochter meegenomen naar het politiebureau. Zij onderzoekt de mishandeling van de vrouw en vernieling van de auto.

Man misdraagt zich
UTRECHT Omstreeks 17.15 uur kreeg de politie de melding dat twee opzittenden van een brommer zich vervelend gedroegen ten opzichte van het publiek. Er zou daarbij geslagen zijn.

Op de Oudegracht troffen politieagenten op aanwijzen van omstanders de man, een 22-jarige Utrechter, aan die voorbijgangers had lastiggevallen en geslagen. Getuigen vertelden dat hij zich provocerend gedroeg en even daarvoor een man, 56 jaar uit Utrecht, op de grond had geduwd en in zijn gezicht had geslagen. De Utrechter heeft aangifte van mishandeling gedaan. De verdachte is hierop aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. De verdachte heeft tijdens zijn insluiting een matras uit het cellencomplex vernield. Tegen hem wordt voor de diverse feiten proces-verbaal opgemaakt.

Beroving
UTRECHT Rond 19.50 uur kreeg de politie de melding dat een 52-jarige vrouw uit Utrecht in de Daalse tunnel van haar fiets was beroofd.

De vrouw fietste door de tunnel toen een man haar aansprak en haar de weg versperde. Hij wilde bij haar achterop. De vrouw vertelde dat ze geen tijd had en dat ze door moest fietsen. Dit lukte niet omdat hij voor haar bleef staan. Vervolgens gaf de man haar een stomp in haar gezicht. Hierdoor kwam de vrouw ten val. De man ging er op de fiets vandoor. De vrouw heeft hierop met de hulp van een voorbijganger de politie gebeld. Zij is door ambulancepersoneel overgebracht naar het Ouderijn ziekenhuis.
Door het opgegeven signalement werd even later op het Smakkelaarsveld een verdachte, een 32-jarige man uit Utrecht, aangehouden. Hij voldeed aan het signalement en ging er snel vandoor toen hij de politiemensen zag. Uit onderzoek is vast komen te staan dat de man niet in aanmerking komt voor het beroven van de fiets. Een Mountainbiker van de politie had het signalement ook doorgekregen en surveilleerde op het Vredenburg. Daar zag hij een persoon fietsen die ook leek te voldoen aan het signalement. Op de vraag van de agent hoe hij aan de fiets kwam, vertelde deze 28-jarige man uit Maastricht, dat hij de fiets zojuist op straat had gekocht. Hierop hield de agent de man aan voor heling. Uit onderzoek werd duidelijk dat ook deze man niet in aanmerking kwam voor het beroven van de fiets. Het slachtoffer vloog de mountainbiker om de nek, omdat zij erg blij was haar fiets terug te hebben. De politie zoekt getuigen van deze zeer brutale beroving. Zij kunnen contact opnemen met de wijkrecherche van district Paardenveld via 0900-8844 (lokaal tarief). Tegen de heler wordt proces-verbaal opgemaakt.