Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-08-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.45 uur) Zondag 18 augustus 2002

Maastricht, motordieven aangehouden:
Zaterdagmiddag 17 augustus 2002 heeft de politie op aanwijzing van een getuige een motordiefstal kunnen oplossen. De motor werd teruggevonden en proces-verbaal tegen vier verdachten zal worden opgemaakt. Vanaf de parkeerplaats voor het sportel aan de Dousberg te Maastricht werd zaterdagmiddag een motor gestolen. Een getuige zag twee jongens, waarvan een de identiteit bekend was, met de motor aan de haal gaan waarna de politie werd gewaarschuwd. Aan zijn huisadres in de woonwijk Malberg werd een van de motordieven, wiens identiteit bekend was, aangehouden. Kort daarna kon de motor ook achterhaald worden op een adres in de woonwijk Malpertuis waar de motor verborgen werd. De motor werd door de politie in beslaggenomen en overgebracht naar het politiebureau. Kort daarna werd nog twee andere verdachten aangehouden die betrokken waren geweest bij de diefstal. Ook zijn werden ingesloten aan het politiebureau.
De 30 jarige eigenaar van de motor woonachtig in Schaijk, doch verblijvende in het sportel te Maastricht, kon dezelfde avond in kennis gesteld worden dat hij zijn vervoermiddel weer in ontvangst kon nemen. De aangehouden verdachten zijn drie inwoners van Maastricht in de leeftijd van 24, 18 en 15 jaar. Ook tegen een 33 jarige inwoonster van Maastricht wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het verschaffen van de gelegenheid om gestolen goederen te verbergen.

Maastricht, fietsdief aangehouden:
Een 36 jarige inwoner van Maastricht is zaterdagavond 17 augustus door de politie aangehouden als verdacht van het plegen van een fietsdiefstal.
Afgelopen woensdag deed een inwoonster van Maastricht bij de politie aangifte dat die dag haar fiets werd gestolen. In haar aangifte beschreef zij haar fiets goed. De politieman die het slachtoffer behulpzaam was bij de aangifte zag zaterdagavond omstreeks 20.00 uur op de Wilhelminakade te Maastricht een man op een soortgelijke fiets rijden. Daarna volgde een controle. Het bleek de gestolen fiets te zijn. Naar zijn zeggen had hij de fiets niet gestolen, maar had hij deze op het Vrijthof gekocht voor 10 euro van een verslaafde. Gestolen of geheeld, de man werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. In zijn eigen kleding werden bij een onderzoek 33 witte tabletten aangetroffen. Wat dit voor tabletten zijn moet nog worden onderzocht. Ook had de man een paar grammen hasjiesj in zijn bezit. De tabletten en de drugs zijn in beslag genomen. Tegen de aangehouden verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij zal in het kader van snelrecht worden vervolgd. De gedupeerde krijgt haar fiets weer terug.