Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 18-08-2002
Persberichten district Sittard (HP 15.30 uur) Zondag 18 augustus 2002

Sittard, winkeldiefstal:
Een 34 jarige inwoner van Amsterdam is zaterdagmiddag 17 augustus 2002 omstreeks 14.30 uur op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal.
De winkeldiefstal werd ontdekt in een supermarkt aan de Brugstraat te Sittard. De dief ontvreemdde daar twee flessen wijn met een waarde van bijna 6 euro en stopte deze in een tas. Bij het verlaten van de winkel werd hij ter verantwoording geroepen door het personeel maar ging aan de haal. Tijdens zijn vlucht gooide hij de tas met daarin de flessen weg. Een van de flessen brak hierdoor. De verdachte probeerde zich daarna in het ziekenhuis te verbergen. Daar werd hij echter door het winkelpersoneel opgemerkt en met de hulp van beveiligingsmedewerkers van het ziekenhuis aangehouden. De politie heeft de dief, die in alle toonaarde ontkende, aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. Uit de beelden van de videobewaking van de supermarkt bleek de diefstal heel duidelijk door de aangehouden verdachte gepleegd te zijn. Hij zal in het kader van snelrecht worden vervolgd.

Sittard, zeven autos gestolen:
In het voorbije weekeinde zijn in het district Sittard zeven autos gestolen.
De diefstallen vonden plaats:
vanaf de Langereweg te Born, waar in de nacht van vrijdag op zaterdag een personenauto van het merk Opel Kadett werd gestolen, vanaf de Burgemeester Ramakersstraat te Munstergeleen waar in de nacht van vrijdag op zaterdag een Opel Kadett werd gestolen; vanaf de Posterholtlaan te Susteren waar in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto van het merk Mercedes type 280 werd ontvreemd; vanaf de Kleine Steeg te Sittard, waar in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto van het merk Mazda 323 werd weggenomen; vanaf de Hoge Bergstraat te Urmond, waar in de nacht vanvrijdag op zaterdag een auto van het merk Volkswagen Golf werd weggenomen, in de nacht van vrijdag op zaterdag vanaf Gats te Sittard een Mercedes 300 werd ontvreemd;
en zaterdagmiddag vanaf het parkeerterrein aan de Wethouders Sangersstraat te Beek een Volkswagen Golf werd weggenomen. De politie kan de plotselinge hoos van autodiefstallen niet verklaren. Er is ook geen enkele samenhang tussen de diefstallen te ontdekken.