Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 18-08-2002 Mediaberichten 18 augustus, laatste berichten (17.00 uur)

BLERICK Vier verdachten aangehouden na inbraak uit oplegger

BLERICK In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie twee personen aangehouden op verdenking van diefstal uit een oplegger. Personeel van Intergarde zag het tweetal rond 3.00 uur over de Tjalkkade lopen. De gealarmeerde politie heeft beide personen, een 19-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Blerick aangehouden. Bij de twee verdachten trof de politie twee computerdozen aan. Zondagmiddag zijn nog twee personen aangehouden te weten een 21-jarige man en een 21-jarige vrouw uit Blerick.

Uit een geparkeerde oplegger op een bedrijventerrein aan deTjalkkade bleken twee computers ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in naar deze zaak. Op dit moment is nog niet bekend welk aandeel de verdachten in de diefstal hebben.

VENLO Limburg-Noord in Opsporing Verzocht

VENLO In het programma Opsporing Verzocht van maandag 19 augustus wordt aandacht besteed aan een politiezaak uit Limburg-Noord. De politie is op zoek naar informatie over twee mannen die verdacht worden van het opnemen van geld met valse bankpasjes.

Begin maart zijn in het Duitse Dusseldorf en Heinsberg bankpasjes van klanten geskimd. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe dit is gebeurd. Het is wel duidelijk dat van de gedupeerden de gegevens, waaronder de pincode, bemachtigd werd. In de maand juni is op verschillende plaatsen in Limburg geld opgenomen van rekeningen van de gedupeerden. Aan de hand van videomateriaal van deze transacties hoopt de politie op tips en informatie met betrekking tot de twee verdachte personen. Het programma wordt uitgezonden op maandagavond op Nederland
1 rond 19.00 uur en rond 22.00 uur. Een herhaling van het programma wordt dinsdagmiddag rond 12.15 uur uitgezonden.

LINNE Verkeersgewonde

LINNE Een 46-jarige Roermondenaar raakte zondagmiddag gewond bij een verkeersongeval. De man is per ambulance overgebracht naar het Laurentiusziekenhuis waar hij behandeld werd aan een polsbreuk.

Een 19-jarige automobilist uit Beegden reed rond 13.45 uur over de Maasbrachterweg. Op de kruising met de Mergelweg sloeg hij linksaf. Hij zag daarbij de fietser, die uit de tegenovergestelde richting kwam, over het hoofd en een aanrijding was het gevolg.