Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 18-08-2002 Persbericht district Maasland

KIND AANGEREDEN

Zaterdagavond is aan de Vlierbosstraat in Overlangel een kind door een bromfietser aangereden. Het 4-jarig jongetje uit Ravenstein stak vanachter een tractor plotseling de weg over. De bromfietser hield aan zijn val schaafwonden over. Uit controle bleek dat de 24-jarige Ravensteiner te veel gedronken had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Het kind is onder politiebegeleiding met ernstig letsel overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen.

DRUGS

Vrijdagmiddag heeft de politie een 21-jarige Nulander betrapt op het voorhanden hebben van softdrugs. De bromfietser werd op de Wan in Geffen gecontroleerd op zijn papieren, die hij niet bij zich had. Uit de buddyseat kwam een weedgeur, waarop er enkele zakken met weed tevoorschijn kwamen, alsmede een mes. Hierop is de jongen aangehouden. Van de zakken weed, bij elkaar ongeveer 400 gram, deed de verdachte afstand.

AUTO GESTOLEN

Toen bewoners van een huis aan de Moddermanstraat in Oss zaterdagavond terugkwamen van vakantie zagen dat hun auto van de oprit was gestolen. Het gaat om een blauw-groene Hyundai Coupé met het kenteken 47-FH-LX. Zaterdag is vanaf de carpoolplaats in Ravenstein een zwarte VW Caravelle bus met het kenteken VR-LN-99 weggenomen.

INBRAAK

In een café aan de Monsterstraat in Oss is vannacht ingebroken. Men kwam binnen via het forceren van een achterdeur. In de zaak is geld uit twee speelautomaten gehaald en weggenomen. Het geldbedrag is nog onbekend.

WATERVERKEER

Zaterdagmiddag heeft de politie op de Lithse Ham in Lith per boot toezicht gehouden op het vaarwater van de Lithse Ham en Lithoijen. Er zijn 17 boten gecontroleerd. 5 mensen kregen een bekeuring omdat ze of geen vaarbewijs konden tonen, geen zwemvesten aan boord hadden of op een jetski op een niet toegestane plaats varen.

NEPWAPENS

De politie heeft aangekondigd op de Osse kermis te zullen controleren of exploitanten echt gelijkende nepwapens als prijs of anderszins aanbieden. Dat is verboden inzake de Wet Wapens en Munitie. Donderdagavond is er gecontroleerd en heeft de politie geen nepwapens aangetroffen. De afspraken en samenwerking met de exploitanten heeft dus resultaat.