Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 18-08-2002 Persbericht district Aa & Dommel

TAXICHAUFFEUR BEDREIGD MET NEPWAPEN

Vannacht is een 26-jarige taxi-chauffeur in Vught door een man bedreigd met een, naar later bleek, neppistool. De chauffeur had de man in de Vughterstraat in Den Bosch opgepikt om naar Vught te brengen, daar aangekomen wilde de klant niet betalen. Hierop trok de klant een pistool en richtte dat op de chauffeur. Die trok het wapen uit de handen van de man, die daarop de taxi uitrende. Toen merkte de chauffeur ook dat het een echt gelijkend plastic wapen was. De chauffeur deed aangifte en gaf het plastic pistool over aan de politie.

MOTORRIJDER AANGEREDEN

Vanochtend is op de kruising van de Loonsebaan en de Nieuwkuijkseweg in Helvoirt een 47-jarige motorrijder uit Tiel door een 22-jarige automobilist uit Berkel-Enschot aangereden. De automobilist verzuimde voorrang te verlenen. De motorrijder en zijn passagier, een 46-jarige Tielse, zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Den Bosch.

BEKEURINGEN

Vandaag heeft de politie in de bossen rond Vught 24 bekeuringen geschreven voor auto`s die geparkeerd stonden waar dat niet is toegestaan.

ONGENODE GAST

Vrijdagavond laat trof de bewoner van een huis aan de Driehoeven in Haaren een hem ombekende man in de woning aan. Toen de man samen met de politie naar binnen ging liep de onbekende net de trap af. Hij bleek al twee dagen in de woning te verblijven nadat hij had ingebroken. De ongenode gast, een 24-jarige Vughtenaar was verward en is aangehouden.

FIETSER AANGEREDEN

Zaterdagmiddag is op de Haarensebaan in Biezenmortel een 54-jarige man uit Dordrecht door een automobiliste aangereden. De man fietste een zandpad uit toen hij werd geschept door de 19-jarige automobiliste uit Helvoirt. Het slachtoffer is met schaafwonden naar het ziekenhuis in Tilburg overgebracht.

DIEFSTAL

Uit het scoutingsgebouw aan de Molenwijkseweg in Boxtel zijn vrijdagavond een vidoecamera met toebehoren en een gsm ontvreemd terwijl men elders in het gebouw aanwezig was.

RIJDEN ONDER INVLOED

Op de Nijnselseweg in Sint Oedenrode is vrijdagnacht een 23-jarige automobilist uit de plaats betrapt op rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod van 4 uu r en een proces-verbaal. Op de Litserstraat in Den Dungen is vrijdagavond een 46-jarige man uit Den Bosch betrapt. Hij had veel te veel gedronken, hij kreeg een rijverbod van 10 (!) uur, zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal.