Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 7 augustus 2002

30 KM/UUR-GEBIEDEN
INRICHTING GAAT VAN START

Maandag 19 augustus, start de inrichting van het noordelijk en zuidelijk deel van Braakhuizen, Bronzenwei, de wijk Grote bos en omgeving Koninginnestraat als 30 km/uur-gebied (verblijfsgebied). De werkzaamheden bestaan uit de aanleg van kruispuntplateaus, drempels en poortconstructies (deze markeren het begin en het eind van de 30 km/uur-zones). De werkzaamheden vinden plaats in het kader van Duurzaam Veilig.

Hieronder volgt een overzicht van de snelreidsremmende maatregelen die in Braakhuizen, Bronzenwei en omgeving Koninginnestraat worden genomen:

* de aanleg van kruispuntplateaus vindt plaats op de kruispunten Kettingstraat/Sporkehout, Sporkehout (t.h.v. huisnr. 4 en11), Koninginnestraat/Keizerinnestraat,
Markiezinnestraat/Baronessestraat,
Markiezinnestraat/Prinsessestraat,
Koninginnestraat/Prinsessestraat, Sint Jozefplein/ Ophoviusstraat, Ophoviusstraat/Dwarsstraat, Van Erpstraat/Dwarsstraat, Dwarsstraat/Willem Knaapenstraat en Dwarsstraat/Vincent van den Heuvelstraat.

* er worden drempels aangelegd in de Kalanderstraat (3x), de Weverstraat gelijktijdig met de herbestratingwerkzaamheden najaar 2002, Twijnstraat, Spinnerstraat, Volderstraat, Volmolenplein (2x), Bolsiusstraat (2x), Willem Knaapenstraat, Sint Jozefplein, Vincent van den Heuvelstraat en Vogelpoelstraat.

DUURZAAM VEILIG
De voorgestelde maatregelen zijn gebaseerd op de oorspronkelijke gedachte van Duurzaam Veilig. Deze gaat uit van een sobere en dus minder ingrijpende (her)inrichting voor de 30 km/uur-gebieden. Dit betekent, dat niet op elk kruispunt een plateau of een andere snelheidsremmer is opgenomen. Alleen op de belangrijkste knelpunten wordt een vermindering van de snelheid van het gemotoriseerd verkeer afgedwongen ter bevordering van de verkeersveiligheid.

MEER INFORMATIE
Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer B. Janssen van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Hij is tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer 2893939.