Gemeente Ambt Montfort


rijbewijs


Einde zomervakantie
Maandag 19 augustus is de zomervakantie voor de basis-scholieren in Regio Zuid (Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Gelderland) weer afgelopen.

3VO campagne
Het begin van het nieuwe schooljaar betekent traditiegetrouw voor de Verenigde Veiligheids Organisatie 3VO de start van een nieuwe landelijke campagne de scholen zijn weer begonnen. Automobilisten worden er op attent gemaakt dat kinderen weer dagelijks onderweg zijn naar en van school en gevraagd om daarmee goed rekening te houden.

Boodschap
In het kader van de campagne worden in de buurt van drukke schoolroutes spandoeken en posters opgehangen. Verder vragen een tv- en radiospot automobilisten meer rekening te houden met kinderen in het verkeer.

De boodschap is ook terug te vinden op speciale broodzakken waarin de komende weken anderhalf miljoen broden zullen worden verpakt.

Verkeersslachtoffers
Het verkeer in ons land eiste vorig jaar het leven van 58 kinderen tot en met 14 jaar, terwijl er in dat jaar 2.500 kinderen in dezelfde leeftijdsgroep ernstig gewond raakten. Dit betekent dat er elke week een kind niet meer thuis komt en dat 50 kinderen ernstig gewond het ziekenhuis ingaan.

Kinderen in het verkeer
Jonge kinderen zijn in het verkeer door volwassenen gemakkelijk over het hoofd te zien. Ze hebben ook minder verkeerskennis en verkeerservaring en zijn gauw afgeleid door wat ze zien, horen of doen. Bovendien kunnen ze moeilijk afstand, snelheid en remweg van autos inschatten.

Adviezen van kinderen aan automobilisten
Enkele belangrijke door 3VO opgeschreven adviezen die kinderen zelf aan automobilisten willen geven zijn dan ook:


- Niet te snel, met 30 red je het ook wel

- Let goed op in woonwijken

- Hoe harder je rijdt, hoe langer de remweg