Ingezonden persbericht


Bericht voor de Pers:

Bezettingsactie "dwaze vaders" voor Rochelle Rikkers!

Den Haag, 19 augustus 2002

Geachte meneer, mevrouw,

Bij deze deel ik u mee, dat wij op maandagmorgen 19 augustus, omstreeks 12.00 uur een bezettingsactie gaan uitvoeren bij stichting Jeugdzorg te Dordrecht, Kromhout 120.

De reden is, dat wij het diep treurig vinden, dat Rochelle Rikkers, juist na wat zij heeft meegemaakt, niet bij haar vader, maar in een psychiatrische inrichting is geplaatst. Jeugdzorg is één van de schuldige schakels in dit gebeuren!

Tevens vinden we het diep treurig, dat niemand in Nederland - behalve juffrouw Joke Jolink uit Haarlem - zich hier verder druk om maakt; ja, men maakt zich er wel even druk om, maar niemand doet vervolgens daadwerkelijk iets.

Daarom doen wij het.

Het initiatief gaat uit van Tjerk Bakker, oprichter van de stichting "Dwaze Vaders" (in 1989 en voorzitter tot 1996), alhoewel de actie als zodanig niets met de gelijknamige stichting te maken heeft. Samen met enkele andere "loslopende dwaze vaders" (plm. 15 man/vrouw) hebben we besloten, om weer actief te gaan worden.

Het is aannemelijk dat deze groep op korte termijn weer snel is uitgebreid. De actiebereidheid is groot en helaas is het omgangsONrecht in Nederland nog steeds op grote schaal aanwezig zodat andere acties niet zijn uitgesloten.

Vader Huisman is niet ingelicht over de actie, zodat ze hem dit ook nooit aan kunnen rekenen.

Het vervolg van deze actie zijn gesprekken hierover met diverse fractieleden in de Tweede Kamer, maar het kan ook zijn, dat we dit in de vorm van een korte petitie gieten met de simpele vraag: "Laat Rochelle zo spoedig mogelijk bij haar vader wonen!"

Voor meer inlichtingen: tjerk@dwazevaders.tk tel/fax: 070 361 74 78

Zie ook onder "actie" op de sinds juli 2002 overkoepelende startpagina voor "dwaze vaders":

http://dwazevaders.pagina.nl

Met vriendelijke groet,

Tjerk Bakker.