MEDINOL

Medinol rondt werving patiënten af voor NIRflex klinische trial in VS

Ontwikkelaar voorgemonteerde stents passeert belangrijke mijlpaal op weg naar FDA-goedkeuring

Tel Aviv, Israël - Medinol Ltd., toonaangevend op het gebied van stenttechnologie, heeft de werving van patiënten voor de NIRflex(tm) klinische trial in de VS afgerond. Doel van deze trial is het verzamelen van informatie over de veiligheid en effectiviteit van een volgende generatie voorgemonteerde stentsystemen: de NIRflex(tm). In elf onderzoeksziekenhuizen zijn inmiddels 201 patiënten geregistreerd, waardoor de trial zo'n twee maanden op schema voor ligt.

'Onze revolutionaire NIRflex(tm) coronaire en perifere stents zorgen tegelijkertijd voor continue ondersteuning en voor buitengewone flexibiliteit, wat optimale prestaties van de stent oplevert,' zegt Dr. Judith Richter, oprichter en president-directeur van Medinol. 'Het voordeel van het ontwerp van onze unieke NIRflex(tm) stent ten opzichte van andere stents is dat onze stent zich constant aan het bloedvat aanpast en het vat toch optimaal blijft ondersteunen, zelfs als het vat beweegt.' De NIRflex(tm) en NIRflex(tm) Royal voorgemonteerde stents verkregen in maart 2002 CE-markering. Marketing en verkoop worden in Europa door een netwerk van distributeurs verzorgd.

Nu de werving van patiënten voor de NIRflex(tm) klinische trial in de VS afgerond is, is Medinol een belangrijke mijlpaal gepasseerd op weg naar goedkeuring door de FDA van het NIRflex(tm) voorgemonteerde stentsysteem.

'Het ontwerp van de NIRflex(tm) stent is een belangrijke stap voorwaarts in de NIR(tm)-technologie. De stent presteert uitstekend in termen van plaatsbaarheid en angiografische weergave,' zegt Dr. Jeffrey Moses, een vooraanstaand onderzoeker van de NIRflex(tm) klinische trial in de VS. 'De innovatieve kracht en de expertise van Medinol blijven de standaard binnen de bedrijfstak steeds verder verhogen en maken het cardiologen overal ter wereld mogelijk hun hartpatiënten betere zorg te bieden.'

De eerste resultaten van de klinische follow-up na één maand worden in september verwacht, gevolgd door follow-up na zes maanden. Medinol verwacht de Pre-Market Approval tegen het eind van het derde kwartaal van 2002 in te kunnen dienen en dat goedkeuring daarvan aan het eind van het eerste kwartaal 2003 wordt verkregen.

Medinol werkt momenteel aan de afronding van zes maanden angiografische follow-up van de wereldwijd uitgevoerde NIR(r) TOP trial, de eerste trial die is uitgevoerd met Medinol's NIRflex(tm) en NIRflex(tm) Royal stents die op het eigen plaatsingssysteem van Medinol zijn voorgemonteerd. De NIR TOP klinische trial is opgezet om de korte- en langetermijnresultaten van deze twee producten met elkaar te vergelijken. De voorlopige resultaten na 30 dagen zijn veelbelovend en worden gepresenteerd op de Transcatheter Cardiovascular Therapeutics (TCT) conferentie die van 24 tot 28 september 2002 in Washington, D.C., wordt gehouden.

Over Medinol

Medinol Ltd. is door de unieke benadering van ontwerpen en produceren een van de wereldleiders waar het de behandeling van vaatziekten en de toepassing van stents betreft. Medinol, koploper en gepositioneerd voor succes op lange termijn, blijft de standaard voor oplossingen met stents verhogen. De NIRflex(tm) stents voor coronaire toepassing, momenteel verkrijgbaar in Europa en wereldwijd in klinische trials in onderzoek, weerspiegelen het onwrikbare engagement van het bedrijf waar het kwaliteit en patiëntgerichte therapeutische innovaties betreft. Medinol is een besloten BV met het hoofdkwartier in Tel Aviv, Israël, en is eigenaar van 26 unieke octrooien in de VS en meer dan honderd octrooien wereldwijd. Aanvullende informatie is beschikbaar op www.medinol.com.

Livnat Ben-Zur, +972 (3) 648 1448 toestel 259, livnat@medinol.com. Liz Kapusnick, Brodeur Worldwide, +1 202 715 0513,
ekapusnick@brodeur.com

19 aug 02 09:13