Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 19-08-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Aanrijdingen met gewonden
EMMELOORD Een 36-jarige automobilist uit Steenwijk verleende zondagavond op de kruising van de Marknesserweg met de Kuinderweg geen voorrang aan een 27-jarige automobilist uit Emmeloord. De Steenwijker wilde vanaf de Kuinderweg rechtsafslaan en dacht dat de Emmeloorder, voor hem van links komend, rechtsaf zou slaan. Toen de Emmeloorder rechtdoor bleek te gaan, volgde de aanrijding. Een 24-jarige passagiere van de Emmeloorder is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

ALMERE Een 40-jarige automobiliste uit Huizen haalde zondagavond op de A-27 een vrachtauto is. Door spoorvorming ging de vrachtauto plotseling wat heen er weer. De automobiliste schrok hiervan en de man naast haar gaf een ruk aan het stuur. De personenauto botste vervolgens tegen de linker vangrail, kaatste terug en ging rechts van de weg de helling af. De auto kwam op de kop in de bermsloot tot stilstand. De vier inzittenden konden op eigen kracht uit de auto kruipen en zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

ALMERE Een 24-jarige automobilist uit Amsterdam wilde zaterdagavond op de A-6 van de linker- naar de rechter rijstrook. Toen hij bemerkte, dat daar iemand reed, corrigeerde hij zijn koers. Door zijn hoge snelheid kwam hij echter tegen de linker vangrail terecht. Vervolgens raakte hij de auto van een 47-jarige vrouw uit Velserbroek, waarna hij over de kop sloeg. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De Amsterdammer had alcohol gedronken. Hij blies 550 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Door de aanrijding is de A-6 in de richting Amsterdam enige tijd volledig afgesloten geweest.

Brand in schuur
LELYSTAD In een schuur aan de Noordzeestraat is zondagnacht brand uitgebroken. De brandweer had de brand snel onder controle. In de schuur zat een kat, die wegens ademhalingsproblemen door de dierenambulance naar de dierenarts is gebracht. Omdat de deur van de schuur, die volgens omwonenden nooit afgesloten was, nu was dichtgeklemd en er in de buurt van de brandhaard oude kranten lagen, vermoedt de politie dat het dier moedwillig is opgesloten en de brand daarna is aangestoken. De politie stelt een onderzoek in en zoekt getuigen.

Auto in brand
ALMERE Op de Monitorweg ging zondagavond een auto in vlammen op. Getuigen zagen na het uitbreken van de brand iemand wegrennen. Vermoedelijk was het een autowrak dat opzettelijk in brand gestoken is.

Rijden onder invloed
LELYSTAD Na een melding van een oplettende automobilist trof de politie zondagnacht op de Middendreef een 42-jarige automobilist uit Lelystad aan. De man had moeite met schakelen, met de bochten en met stoepranden. Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Omdat hij om medische redenen niet kon blazen, is hem een bloedproef afgenomen. De uitslag is over ongeveer tien dagen bekend.