Gemeente Leeuwarden

Inspraak 'Haak' start direct na zomervakantie

Haak om Leeuwarden De inspraakronde over de startnotitie voor het project Haak om Leeuwarden zal plaatsvinden van 19 augustus tot en met 15 september 2002. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft de gemeente Leeuwarden schriftelijk laten weten dat de startnotitie in de inspraak kan worden gebracht.

De inspraakronde moest enkele weken geleden uitgesteld worden. Achtergrond hiervan was de onduidelijkheid over het te volgen beleid, na het afwijzen van het Nationaal Verkeer- en Vervoerplan (NVVP) door de Tweede Kamer. Inmiddels is wel duidelijk geworden hoe het ministerie hier mee om zal gaan. Voorlopig zal het huidige rijksbeleid uitgangspunt voor de studie zijn. De nieuwe beleidskaders voor verkeer en vervoer zijn nog in ontwikkeling. Met de nieuwe beleidskaders zal in het kader van het opstellen van de Richtlijnen rekening worden gehouden.

De Richtlijnen die de basis vormen voor de Tracé/MER-studie zullen in de periode november 2001-januari 2003 door het Rijk worden uitgebracht.

Tijdens de inspraakperiode kan een ieder zijn of haar reactie schriftelijk kenbaar maken. Daarnaast zullen twee hoorzittingen worden georganiseerd waarin mondeling gereageerd kan worden op de startnotitie. Deze hoorzittingen vinden plaats op:
* woensdag 28 augustus in It Holt te Deinum en op
* donderdag 29 augustus in de Twirre te Wytgaard.
Bewoners en andere direct betrokkenen zullen voorafgaand aan de inspraakperiode een samenvatting van de startnotitie thuisbezorgd krijgen, waarin ook de inspraakprocedure wordt toegelicht. De startnotitie zelf zal bij de start van de inspraakperiode beschikbaar zijn.

De initiatiefnemers van de Haak om Leeuwarden zijn Rijkswaterstaat Noord Nederland, de provincie Fryslân en de gemeente Leeuwarden.