Korps: Groningen, plaats: Diverse 19-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
maandag 19 augustus 2002

Dagelijkse berichten

Winschoten: man valt vrouw lastig en uit beledigingen Een 60-jarige inwoner van Winschoten is zondagavond op de Bovenburen aangehouden. De man viel zijn ex lastig. Zij waarschuwde de politie die de man wist te traceren. De man sprak de agenten direct beledigend aan en schold ze uit voor flapdrollen, klootzakken en machtswellustelingen. Het interesseerde hem allemaal niks. Toen hij niet stopte met zijn beledigingen werd hij aangehouden, waarbij de man zich hevig verzette. Uiteindelijk verliet de man met een forse boete het politiebureau.

Stadskanaal: inbraak in keet
Zondagnacht hielden agenten nabij het Pagedal twee mannen uit Stadskanaal aan. De beide verdachten, 28 en 30 jaar oud, bleken ingebroken te hebben in een keet van de sociale werkvoorziening aan de Hoveniersweg. De mannen liepen met een gestolen fiets en allerlei handdoeken, theedoeken en een fluitketel rond het Pagedal. Toen zij geen aannemelijk verhaal hadden stelden de agenten een onderzoek in. Hierbij ontdekten ze de openstaande keet waar de goederen uit weggenomen waren. De verdachten gingen mee naar het bureau. In de loop van de nacht werden ze na verhoor weer vrijgelaten.

Diverse snelheidscontroles
Zondagmiddag werden in Wildervank en Hoogezand snelheidscontroles gehouden. Op de Woortmansdijk en Nijverheidsstraat in Wildervank werden bijna 500 voertuigen gecontroleerd. Aan 93 bestuurders wordt een boete thuis gestuurd nadat zij de snelheid van 50 of 80 km per uur hadden overschreden. Een automobilist reed 57 km te hard. Op de Kielsterachterweg werden 22 van de 433 automobilisten bekeurd. De snelste automobilist reed 102 km per uur, waar 80 km is toegestaan.

Oude Pekela: alcohol
Op de Burg.Snaterlaan werd een 25-jarige inwoner van Oude Pekela aangehouden. De man reed erg opvallend in zijn auto rond. Toen hij een stopteken kreeg bleef de man doorrijden tot zijn woning. Nadat hij de auto op de oprit had gestald werd hij aangehouden. Aan het bureau bleek dat de man teveel gedronken had en na controle werd een promillage van 1.3 promille geconstateerd. De man kreeg een boete.

Delfzijl: meisje valt met bromfiets en loopt letsel op Op de Wagenmakerij raakte een 15-jarig meisje met haar bromfietsstepjes een stoeprand waarna ze ten val kwam. Het kind liep een pijnlijke schouder en oogwond op waarvoor ze naar een ziekenhuis werd gebracht. Ook haar 19-jarige vriend, die eigenaar van de bromfiets was en achterop zat kwam ten val. De bromfiets werd voor onderzoek naar het bureau gebracht.

Drieborg: paard en wagen te water
Op de Stadspolder raakte zondagochtend een paard en wagen, bestuurd door een 31-jarige vrouw uit Finsterwolde te water. Het dier schrok van een passerende auto, waarna het beestje de berm in schoot en te water raakte. De vrouw liep daarbij vermoedelijk een ribfractuur op. De wagen en het paard konden weer uit de sloot worden getrokken.

Hoogezand: vernielen spiegels
Een 16-jarige jongen werd zondagnacht op de van der Duyn van Maasdamweg door de eigenaar van een auto gepakt. De automobilist zag dat de jongen met twee vriendjes spiegels kapot sloeg van geparkeerde autos. Alleen de 16-jarige kon worden achterhaald en overgedragen aan de politie. Na verhoor werd hij thuis afgeleverd. Zijn vriendjes, waarvan de namen bekend zijn, komen nog aan de beurt voor een gesprek met de politie. .

Sellingen: stier in na verdoving in sloot beland Op de Jipsingboertangerweg raakte zondagavond een losgebroken stier in een sloot. Het beest was op het terrein aan de Jipsingboertangerweg losgebroken en bleek twee autos en een tuinsproeier te hebben vernield. Met behulp van een verdovingsgeweer kon het beest tot bedaren worden gebracht. Voor dat het dier ter aarde stortte wandelde hij een sloot in waar hij bleef liggen. Met een takelauto werd het dier uit de sloot getild en afgeleverd bij de slager.

Ter Apelkanaal: man gewond na botsing
Een 76-jarige inwoner van Veendam raakte zondagavond gewond, nadat hij met zijn auto in botsing was gekomen met een vrachtauto van een 46-jarige man uit Ommen. De Veendammer wilde op de AGWildervanckweg afslaan. Hierbij moest de Ommenaar met zijn vrachtauto uitwijken voor de bejaarde man. De beide autos botsten echter frontaal op elkaar. De Veendammer liep tengevolge van de botsing borstletsel op. Hij werd naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Beide autos moesten worden weggetakeld in verband met de forse schade.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie tel. 0900-8844(lokaal tarief)