Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-08-2002 Persberichten districten Stad Utrecht, 10.05 uur

Politie zoekt verdachte woninginbraak

UTRECHT Zondagmorgen omstreeks 04.00 uur werd de politie gestuurd naar een woning op de Amsterdamsestraatweg. Daar had vermoedelijk een inbraak plaatsgevonden. Daarbij is in de woning een worsteling ontstaan waardoor een 17-jarig meisje gewond is geraakt. Zij is naar het UMC overgebracht voor behandeling aan haar verwondingen.

De politie heeft zondagavond een buurtonderzoek ingesteld om meer te weten te komen over de aard en omstandigheden van het incident en heeft de zaak in onderzoek.

Eerste uitwedstrijd FC Utrecht verloopt rustig

UTRECHT De eerste uitwedstrijd van FC Utrecht in het nieuwe voetbalseizoen is zondagmiddag rustig en ordelijk verlopen. De politie is tevreden over het verloop van de dag en het gedrag van de supporters.

De Politie Regio Utrecht had extra personeel ingezet voor deze eerste uitwedstrijd. Zoals gewoonlijk reisden er 10 politiemensen mee van de meereisploeg. Daarnaast waren 20 politiemensen aanwezig in de binnenstad en rond het station die met hun eigen werkzaamheden bezig waren en indien nodig ingezet konden worden. Een peloton ME heeft de Spoorwegpolitie geassisteerd bij het vertrek van de trein. In totaal heeft de politie 7 aanhoudingen verricht voor het zonder kaartje betreden van het perron, belediging, hinderlijk gedrag en discriminatie.

Diefstal uit auto

UTRECHT Omstreeks 21.30 uur zondagavond werd de politie gestuurd naar de Van Eysingalaan waar drie jongens al langere tijd in een auto zouden zitten.

Daar aangekomen vertelde een getuige dat de jongens net waren weggelopen. De auto stond niet op slot en de bedrading zat los. Na enig zoeken in de omgeving troffen de politieagenten drie jongens op het 5 mei plein aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Bij fouillering aan de kleding troffen de agenten diverse inbrekerswerktuigen, een autoradio en een frontje van een autoradio aangetroffen. De jongens, 13 en 14 jaar uit Utrecht, zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

Poging beroving

UTRECHT Zondagmiddag omstreeks 16.10 uur probeerde een onbekend gebleven man, twee vrouwen te beroven. Daarbij sloeg hij de vrouwen.

De twee 34-jarige vrouwen uit Utrecht liepen met een buggy door de Leidseveertunnel. Een man stond halverwege de tunnel te wachten. De vrouwen passeerden hem maar vertrouwden dit niet. In de hoop dat de man hun voorbij zou lopen is een van de vrouwen zich gaan bemoeien met haar zoontje die in de buggy zat. Daarop zag zij dat de man probeerde haar tas te pakken die in het netje zat van de buggy. Haar zus zag dit en begon te schreeuwen. De man sloeg haar hierop in het gezicht. De andere vrouw werd boos en begon ook te schreeuwen en te slaan. Ook zij werd in haar gezicht geslagen en tegen de railing geduwd. Doordat de vrouwen bleven schreeuwen, koos de man eieren voor zijn geld en ging er vandoor. Een passant leende zijn mobiele telefoon aan de vrouwen uit om de politie te bellen. Een andere voorbijganger fietste nog achter de man aan, maar kreeg hem niet te pakken. De ambulance kwam ter plaatse en heeft de vrouwen onderzocht. Hierna zijn ze met de politie naar het bureau gegaan om aangifte te doen. De politie vraagt getuigen contact op te nemen met team Robuust, via 0900-8844 (lokaal tarief).

Diefstal uit woning
UTRECHT Omstreeks 15.15 uur zondagmiddag zagen surveillerende agenten een man op de Hopakker een tas doorzoeken. De agenten vertrouwden het niet en hielden de man staande. Uit de goederen die in de tas zaten, onder andere een bankpas op naam van iemand anders, bleek dat de tas niet van deze 34-jarige man uit Utrecht was. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens zijn fouillering bleek dat hij inbrekerswerktuig bij zich had. Uit onderzoek is gebleken dat hij even daarvoor had ingebroken in een woning aan de Bemuurde Weerd en dat de goederen uit deze woning afkomstig waren.

Doorrijden na aanrijding
UTRECHT Zondagavond rond 21.20 uur vond er een lichte aanrijding plaats op de Catharijnesingel. Een 34-jarige automobilist uit Utrecht wil op de Catharijnesingel stoppen voor het rode verkeerslicht en voelt dat een 43-jarige bestuurder zijn auto aan de achterkant raakt.

Hierop stapt de Utrechter uit om te zien wat de schade is en gegevens uit te wisselen met de Amsterdammer. Hierop rijdt de Amsterdammer met hoge snelheid weg. De Utrechter schakelt de politie in die de Amsterdammer op het Gandhiplein tot stoppen weet te brengen. De bestuurder en zijn inzittende, een 41-jarige man uit Amsterdam, weigeren uit te stappen en sluiten zich in de auto op. Uiteindelijk is de politie genoodzaakt een ruit van de auto in te slaan zodat de mannen aangehouden kunnen worden. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.