Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom, vrijdag 16 tot en met zondag 18 augustus

Datum: 18/8/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM STEENBERGEN

Diefstal
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd vanuit een afgesloten garage van een woonhuis aan de Franseweg te Steenbergen een rode Honda zitgrasmaaier ontvreemd. De dader(s) had(den) met een breekvoorwerp de garagedeur opengebroken.

Openbare dronkenschap
Tijdens de MUZA feesten te Dinteloord werd zaterdagnacht omstreeks 3.30 uur de 19-jarige R.D. uit die plaats aangehouden in verband met openbare dronkenschap. Tijdens de feesten had hij voor wat problemen gezorgd. Hij mocht zijn roes uit slapen in een politiecel.

Vernieling
Bij het sluiscomplex aan Beneden Sas in Steenbergen werd in de nacht van zaterdag op zondag de slagbomen vernield van de fiets/ loopbrug aldaar. Dit levert nogal wat gevaar op, wanneer de brug geopend wordt in verband met passerende vaartuigen. De eigenaar, het Hoogheemraadschap, herstelt de slagbomen dan ook op korte termijn.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID
Aanrijding
Op de Holleweg in Bergen op Zoom vond op zaterdagmiddag omstreeks 12.30 uur een aanrijding plaats tussen een fietser en een personenauto. De 58-jarige fietster A.W. uit Bergen op Zoom fietste op de Holleweg toen zij geraakt werd door het portier van een personenauto, die door de bestuurster, de 51-jarige H.K. uit Roosendaal, juist op het moment dat de fietster passeerde, werd geopend. De fietster kwam ten val en werd daarbij aangereden door de 36-jarige H.O. uit Roosendaal die met zijn personenauto in dezelfde richting reed als de fietster. De fietster werd met zwaar letsel (o.a. slagaderlijke bloeding en hersenletsel) afgevoerd naar het St. Franciscusziekenhuis te Roosendaal. Hoewel het slachtoffer geen identiteitspapieren bij zich had, heeft de politie alles uit de kast gehaald de identiteit en het woonadres van het slachtoffer te achterhalen en vervolgens de familie van het slachtoffer te achterhalen. Door deze inspanningen is de politie erin geslaagd de dochter van het slachtoffer reeds enkele uren later naar haar moeder in het ziekenhuis te begeleiden.

Zakkenrollerij
Ook afgelopen zaterdag zijn er weer zakkenrollers actief geweest in de binnenstad van Bergen op Zoom. Bij de politie kwamen aan het einde van de middag diverse meldingen binnen van mensen die hiervan het slachtoffer zijn geworden. In alle gevallen betrof het een gestolen portemonnee met inhoud; de meeste gedupeerden maakten een afspraak om in de loop van de komende week aangifte bij de politie te komen doen.

Rijden onder invloed
Op zaterdag omstreeks 20.30 uur werd aan de Burgemeester Stulemeijerlaan in Bergen op Zoom de 74-jarige D.T. uit Bergen op Zoom aangetroffen op een driewielige motorfiets terwijl hij onder invloed verkeerde. Bestuurder werd voor een ademtest meegenomen naar het politieburo. Daar bleek tijdens de ademtest dat bestuurder inderdaad te veel alkoholhoudende drank gedronken had. Hij kreeg een rijverbod en moet zich tezijnertijd bij de politierechter verantwoorden.

Ongeval met gewonden
Op zondagmorgen 18 augustus 2002 vond omstreeks 03.00 uur een ongeval plaats op de Zoomvlietweg in Bergen op Zoom, waarbij meerdere voertuigen betrokken waren en 4 personen gewond raakten. Nadere informatie is onbekend.

TEAM HALDERBERGE

Inbraak in woning
In de loop van de middag of avond van zaterdag 17 augustus 2002 werd, tijdens afwezigheid van de bewoners, ingebroken in een woning aan de Bornhemweg te Oudenbosch. De buit bestond uit beeld- en geluidsapparatuur. De dader(s) kwamen via de achterzijde de woning binnen, door een bovenraampje dat de bewoners in verband met de warmte open hadden laten staan.

TEAM RUCPHEN
Politie houdt dieven van jet-ski aan
De politie ontving in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 4.00 uur de melding van een getuige die zag dat er op dat moment mannen bezig waren een jet-ski weg te nemen vanaf de parkeerplaats van een bedrijf aan de Industriestraat te Rucphen.Met verschillende eenheden heeft de politie de omgeving afgezocht. De verdachten werden op de A58 gesignaleerd. Na een korte achtervolging kon de politie de 30-jarige W. van T. en de eveneens 30-jarige L.D., beide afkomstig uit Zevenbergen op de A17 aanhouden, ongeveer een kwartier nadat de melding bij de politie was binnengekomen. De verdachten zijn aangehouden en de auto waarmee de verdachten reden, alsmede de jet-ski zijn inbeslaggenomen.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM
RBC-Zwolle
Vrijdagavond is gespeeld de wedstrijd RBC - FC Zwolle. Het stadion was geheel uitverkocht en van de bezoekende club waren ongeveer een 150 à 200 supporters aanwezig. Voor en tijdens de wedstrijd is het geheel rustig gebleven. Na de wedstrijd is een tweetal aanhoudingen verricht terzake baldadigheid, gooien met bier in de richting van de keeper en een aanhouding terzake het niet voldoen van bevel of vordering om zich te verwijderen. Verder is het na de wedstrijd rustig gebleven.

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK

Diefstal auto
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Odiliadonk in Roosendaal een grijze Peugeot 205 met het kenteken SK-25-DR ontvreemd. In de loop van zaterdag werd dit voertuig uitgebrand aangetroffen aan de Bloemendijk te Dinteloord.

Inbraken in schuurtjes
Zaterdagmiddag werd bij de politie aangifte gedaan van diefstal vanuit een tweetal schuurtjes van woningen aan de Begijnenberg ingebroken. De daders forceerden in beide gevallen de sloten, doch er werd niets ontvreemd.Gestolen voertuig gevondenOp de Takspui in Roosendaal werd zaterdagmiddag een ontvreemde auto aangetroffen. De eigenaar had afgelopen donderdag aangifte gedaan van diefstal van zijn auto.

Eenzijdig ongeval motorrijder
In de vroege zondagmorgen omstreeks 01.00 uur is een 28-jarige motorrijder uit Roosendaal met zijn motor onderuit gegaan op de Willem Dreesweg te Roosendaal. De motorrijder liep daarbij been- en rugletsel op. Hij is door een ambulance overgebracht naar het St. Franciscusziekenhuis te Roosendaal.

Diefstal auto
Vanaf de Heerlesestraat werd in de nacht van zaterdag op zondag een grijze BMW gestolen. Op zondagochtend omstreeks 07.00 uur werd deze BMW aangetroffen in een sloot aan de Boomdijk te Steenbergen.