Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda, vrijdag 16 tot en met zondag 18 augustus 2002

Datum: 19/8/2002
Auteur: Manon Ostendorf

Diefstal
De diefstal van een Laaf bij een tuincentrum in Breda is op zaterdag 17 augustus 2002 de 37-jarige A.P uit Breda duur komen te staan. De man had in het centrum een Laaf gepakt, deze over de omheining gegooid en wilde deze aan de buitenzijde weer oppakken om in zijn eigen tuin te zetten. Hij had daarbij echter niet gerekend op de aanwezigheid van een politieman, die in zijn vrije tijd in hetzelfde tuincentrum aanwezig was en plotseling een Laaf over de omheining zag komen. De politieman van het team Halderberge wachtte af tot de verdachte zich meldde, hield hem vervolgens aan en seinde zijn Bredase collegas in, waarna de verdachte de diefstal bekende. De Laaf hield aan zijn val over het hek een gebroken been over. Verdachte kreeg een boete van 100 euro en moest ook nog 30 euro betalen voor de gebroken Laaf. Na alles voldaan te hebben is de man met de kapotte Laaf huiswaarts gekeerd. Het is bij de politie niet bekend of de Laaf alsnog een plekje in de tuin van de verdachte heeft gekregen.

Burenruzie met geweld
Tussen de bewoners van twee woningen aan de Geraardsbergenstraat in Breda ontstond vrijdagavond rond 21.15 uur een woordenwisseling naar aanleiding van het pesten van de kinderen onderling. Toen de vaders er niet meer met woorden uitkwamen, duwde een van beide bewoner de bewoner wat hardhandig van zijn tuinpad af. Aangezien de duwer ruim 100 kilo schoon aan de haak is, viel de duw echter wat harder uit dan gepland. Hierop ontstond een tegenreactie van de ander, waarbij deze een slaande beweging maakte. Hierpo sloeg de blik van de eerstgenoemde blijkbaar op nul. Hierbij heeft hij de ander behoorlijk toegetakeld, met als resultaat twee kapotte wenkbrauwen en stevige pijn in de nek en kaak. De dader liep een gekneusde duim op en een aanval van zijn hernia. De 44-jarige man is met een AU dagvaarding heengezonden.

Aanhouding vernieling ruit
In de Moeskroenstraat is vrijdagavond omstreeks 23.45 uur de 31-jarige mevrouw M.B. uit Breda aangehouden voor het vernielen van de ruit van een voordeur. Relatieproblemen waren de oorzaak van de vernieling. Na verhoor is de verdachte heengezonden.

Aanhouding tasjesroof wc Moerwijk
Op de parkeerplaats van het winkelcentrum Moerwijk aan de Antwerpenstraat in Breda heeft een oplettende getuige de dader van een beroving aangehouden. De getuige, een 21- jarige man uit Dordrecht, zag dat de verdachte, de 42-jarige P.B. uit Breda, zaterdagavond omstreeks 19.30 uur de portemonnee, met daarin 50,00, uit de handen van een 31-jarige vrouw uit Breda wegrukte en snel weg rende. Na achtervolging door de getuige is de verdachte aan gehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte is aan het bureau Mijkenbroek inverzkeringgesteld voor nader onderzoek.

Aantreffen gestolen auto Galgestraat Teteringen Bij de politie kwam zaterdagmiddag omstreeks 16.30 uur de melding binnen dat in de Galgestraat in Teteringen vermoedelijk een gestolen auto stond geparkeerd. Ter plaatse werd een blauwe Ford Escort aangetroffen die eerder in de Jan Darkennisstraat werd ontvreemd. De politie heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Bedreiging
Vrijdagavond is te Klundert een man aangehouden omdat hij zijn buurman verschillende keren flink bedreigd had. Eerder die dag had de 31-jarige D.S. met zijn auto schade gereden aan de auto van zijn buurman. Toen de buurman hem over die schade aansprak, begon de enigszins aangeschoten S. zijn buurman stevig te bedreigen. Uiteindelijk is S. door de ter plaatse geroepen politie aangehouden. Nadat de verdachte een nacht in de politiecel gezeten had en inmiddels ontnuchterd was, is hij door de politie gehoord en met een AU dagvaarding naar huis gestuurd zodat hij zich later voor de bedreigingen bij de rechter kan verantwoorden.

Vechtpartijtje
Zondagmorgen omstreeks 3.30 uur ontstond in een eetgelegenheid op de Markt te Zevenbergen een vechtpartijtje tussen de 19-jarige A.B. uit Zevenbergen en de 24-jarige M.M. uit dezelfde plaats. Tijdens die vechtpartij sloeg de een de ander op zijn kaak waarop een van beiden door een vitrine ruit viel, welke door die val sneuvelde. Beide personen zijn door de politie aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex Mijkenbroek te Breda.
In de loop van de zondagmorgen zijn de verdachten, na verhoor en inmiddels ontnuchterd, in vrijheid gesteld. De schade van de vitrineruit zal op de verdachten verhaald worden

Nachtzwemmers in Zevenbergen
Zaterdagmorgen omstreeks 05.00 uur werden in het zwembad de Bosselaar in Zevenbergen 6 personen, in leeftijd variërend van 21 tot 31 jaar en allen afkomstig uit Zevenbergen, aangetroffen omdat ze in het zwembad, terwijl het gesloten was, aan het zwemmen waren. Toen de zwemmers ontdekt werden, vluchtten ze alle kanten op, doch zijn uiteindelijk door de politie staande gehouden. Er waren geen vernielingen in het zwembad gepleegd.
Nadat ieder een proces verbaal van 28 Euro boete ontvangen had, zijn ze huiswaarts gekeerd.

Aanrijding bij knooppunt St.Annabosch
Zondagmiddag vond omstreeks 13.00 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats, toen een personenauto, komende vanuit de richting Antwerpen en gaande in de richting Utrecht tegen een lichtmast belandde en vervolgens in de sloot tot stilstand kwam. De 44-jarige A.T. uit Lessines (België) lijkt in de bocht de macht over het stuur te zijn verloren. Zowel de bestuurder als de drie inzittenden werden voor hun verwondingen overgebracht naar het Amphiaziekenhuis (polsbreuk, snijwonden, schaafwonden, rug- en nekletsel). De auto raakte total loss.