Provincie Zuid-Holland

Persbericht

19-08-2002
Ontwerp rotonde Henegouwerweg/Coenecoop-brug te Gouda ter inzage

Ter verbetering van de verkeersveiligheid en de verkeers-afwikkeling op het kruispunt van de N207 Henegouwerweg / Coenecoopbrug (Gouda), wil de provincie Zuid-Holland samen met de gemeente Gouda een rotonde aanleggen. Deze maatregel is noodzakelijk omdat de verkeersveiligheid volgens provinciale maatstaven problemen oplevert.

In de periode 1994-2000 hebben op het betreffende kruispunt 23 ongevallen plaatsgevonden, waarvan 2 met letsel. Tegen de achtergrond van de ontwikkeling van het bedrijventerrein Gouwepark zullen deze problemen en ook die van de verkeersafwikkeling in de toekomst alleen maar toenemen. Met de nieuwe rotonde beogen de provincie Zuid-Holland en de gemeente Gouda een oplossing te bieden voor het toenemende verkeersprobleem.

Bij de ontwikkeling van de rotonde - een turborotonde met spiraalbelijning - zal gericht aandacht worden besteed aan de landschappelijke inpassing van het plan; ook zal worden bezien of natuurvriendelijke oevervoorzieningen realiseerbaar zijn.

Van 2 tot en met 23 september zal het concept plan voor de rotonde ter inzage liggen op het Stadskantoor Gouda, Agnietenstraat 24, telefoon 0182 - 58 82 11. Eenieder die dit wil bekijken is welkom. Opmerkingen en vragen kunnen worden ingevuld op een ter plaatse aanwezig inspraakformulier. De reacties zullen worden verzameld en zo mogelijk bij het definitief ontwerp worden meegenomen.