Belgacom

19 augustus 2002

Pay&Go-kaart herladen via KBC-Online/CBC-Online

Brussel, 19 augustus 2002 - De gebruikers van KBC-Online/CBC-Online van KBC Bank & Verzekering /CBC Banque & Assurance kunnen voortaan hun Pay&Go-kaart herladen via internet. Met deze nieuwe herlaadmogelijkheid wil Proximus inspelen op het stijgende succes van elektronische herlaadmogelijkheden. Proximus is de eerste mobiele telefonieoperator in België die het herladen van zijn voorafbetaalde telefoonkaart via internet en pc-banking aanbiedt.

Sinds enkele maanden kunnen de klanten van BBL Bank en Dexia Bank een of meerdere Pay&Go-kaarten herladen via internet. Vanaf vandaag is de dienst ook beschikbaar voor de klanten van KBC Bank & Verzekering/CBC Banque & Assurance die toegang hebben tot KBC-Online/CBC-Online.

Het herladen van de Pay&Go-kaart wordt nog makkelijker. Herladen via internet is eenvoudig en snel en geeft Pay&Go-klanten de mogelijkheid 24 uur per dag hun belkrediet te herladen. Bovendien kunnen zij de Pay&Go-kaart van iemand anders herladen.

Om deze nieuwe herlaadmogelijkheid te gebruiken, gaat de klant die toegang heeft tot KBC-Online/CBC-Online naar de website www.payandgo.be en klikt hij op 'Herlaad je Pay&Go-kaart online'. De klant heeft de keuze uit drie herlaadwaarden: ¤ 12,5, ¤ 25 en ¤ 50 (+ ¤ 5 extra bij ¤50). Na bevestiging van de opdracht met een login, wordt het belkrediet aangevuld met de gekozen waarde. De in KBC-Online/CBC-Online gekozen rekening, wordt automatisch verminderd met het herladen bedrag. Wanneer Proximus de transactie heeft verwerkt, ontvangt de klant een sms ter bevestiging.

Steeds meer Pay&Go-klanten herladen hun kaart via elektronische weg. Het aantal herlaadbeurten via deze herlaadkanalen verdubbelde in vergelijking met vorig jaar. Op dit ogenblik gebeurt 1 op 5 herlaadbeurten elektronisch tegenover 1 op 10 begin 2001.

Pay&Go biedt de meeste herlaadmogelijkheden op de Belgische markt van de voorafbetaalde kaarten. Naast de herlaadmogelijkheid via pc-banking kan de klant zijn belkrediet herladen met een Pay&Go-herlaadkaart, aan een Bancontact/Mister Cash-automaat, in een openbare telefooncel van Belgacom met Proton of via zijn gsm.