---


---

Ministerie van Defensie



Meer dan 500 ondervragingen door Hr. Ms. Van Galen

19-08-2002

Dat de coalitie sinds eind vorig jaar, na de aanslagen op 11 september 2001, niet heeft stilgezeten, blijkt wel uit het grote aantal ondervraagde schepen in de Golf van Oman. In totaal zijn ruim 17.000 van deze zogenaamde queries uitgevoerd op passerende schepen, variërend van mammoettankers tot kustkoopvaardijschepen, van lokale visserij- en stukgoedscheepjes tot speedbootjes.

Al deze ondervragingen hebben geleid tot ruim 200 boardings en de arrestatie van een aantal verdachte personen, die relaties onderhouden met internationale terroristische organisaties. Hr. Ms. Van Galen heeft op eind juli reeds haar 500e ondervraging uitgevoerd, na in totaal 5 weken patrouille, en elf boardings. Op geen van de geboarde schepen werden verdachte personen of goederen aangetroffen. Ter gelegenheid van de 500e ondervraging heeft de commandant, kapitein luitenant-ter-zee drs I. Kuyper, een taart uitgereikt aan de betrokken bemanningsleden.

Inmiddels heeft Hr. Ms. Van Galen, na een havenbezoek aan Muscat, alweer aan patrouille 3 begonnen. Na afloop van deze periode op zee staat een bezoek aan de Seychellen op het programma. (foto: Hr. Ms Van Galen)

500e ondervraging Hr. Ms. Van galen (Hr.Ms. Van GAalen)

Gerelateerde pagina's

* Strijd tegen het terrorisme: factsheets aangeboden eenheden en materieel

* Strijd tegen het terrorisme: kamerbrieven
* Strijd tegen het terrorisme: pers- en nieuwsberichten